President Robert Mugabe og hans kone Grace. REUTERS/Philimon Bulawayo TPX IMAGES OF THE DAY
Sør-Afrika har utstedt arrestordre på Zimbabwes tidligere førstedame Grace Mugabe, som skal ha overfalt en 20 år gammel modell.

Modellen Gabriella Engels hevdet i august i fjor at Grace Mugabe gikk løs på henne med en skjøteledning på et luksushotell utenfor Johannesburg, angivelig for at hun skulle ligge unna Mugabes to sønner som også bodde på det samme hotellet.

annonse

Engels gikk til politiet og anmeldte overfallet, og hun viste fram flere kutt i hodet som hun hevdet at Zimbabwes daværende førstedame hadde påført henne.

Mugabe slapp imidlertid å forklare seg i saken etter at sørafrikanske myndigheter innvilget henne diplomatisk immunitet.

Robert Mugabes dager som president i Zimbabwe var over i november i fjor, og i juli i år opphevet en domstol i Sør-Afrika den diplomatiske immuniteten til Grace Mugabe.

Onsdag ble det utstedt arrestordre på 53-åringen, men det er foreløpig uklart om Sør-Afrika også vil begjære henne utlevert.

(©NTB)

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.