FOTO: SCANPIX

En kvinne i Sarpsborg ble stukket av en nål da hun skulle til å spise en banan kjøpt på en Coop-butikk i nærheten. Coop har anmeldt hendelsen, som føyer seg inn i en trend alt observert i Australia og Sverige.

annonse

Madeléne Leidland kjøpte forrige søndag en banan på sin lokale Coop-butikk i Sarpsborg. Dagen etter skulle hun skjære den opp og ha den i en bolle, og da stakk hun seg på en skarp gjenstand, som viste seg å være en synål. Dette ble først rapportert av Sarpsborg Arbeiderblad.

– Det var en synål som stakk ut av bananen. Hadde den vært trykt lengre inn kunne jeg ha spist den. Det kunne blitt skummelt, forteller Leidland til NRK.

Trenden med å plassere synåler i frukt og bær startet i Australia, der en tidligere flyktning i 50-årene nå er blitt arrestert, mistenkt for å stikke nåler i jordbær og bananer. Nålene skapte frykt over hele Australia, og den siktede kvinnen risikerer 10 års fengselsstraff. Kvinnens motiv skal ha vært å sabotere arbeidsgiveren.

Tidligere i desember ble dessuten en svensk ettåring sendt til sykehus i Eskilstuna, etter å ha konsumert en banan som inneholdt tre nåler.

Hittil har dette fenomenet ikke vært et problem i Norge, meddeler Coop.

– Det er første gang vi har sett dette i Norge. Det er ren sabotasje og handler kun om å skade kundene våre og vårt omdømme. Dette var forhåpentligvis første og siste tilfelle, sier Harald Kristiansen, kommunikasjonssjef i Coop.

Kristiansen kan fortelle at Coop har anmeldt hendelsen til politiet, og at alle butikkene i kjeden er blitt varslet. Alle Coop-butikkene er videoovervåket, så de vil undersøke om det er mulig å finne gjerningsmannen ved å se på opptakene.

Kai Andersen er krimsjef hos politiet i Sarpsborg. Han understreker at det kan voldes stor skade dersom en person ender opp med en synål i munnen.

– Det kan føre til stor skade dersom en person får nålen i munnen. Det er helt åpenbart straffbart, men det kan være vanskelig å bevise, sier han.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.