KrF-leder Knut Arild Hareide og nestleder Kjell Ingolf Ropstad etter gruppemøtet på Stortinget onsdag. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix
annonse

KrF går noe fram på Dagbladets desembermåling, men ligger fortsatt under sperregrensa. Venstre har tilbakegang.

annonse
annonse

I målingen, som Ipsos MMI har utført for Dagbladet , får KrF en oppslutning på 3,8 prosent, en økning på 0,5 prosentpoeng. Venstre går motsatt vei og får redusert oppslutningen med 0,6 prosentpoeng, til 3 prosent.

annonse

– Venstre og KrF sliter begge, og det bidrar til å svekke denne blokken som skal danne regjering, konstaterer valgforsker Bernt Aardal. Han legger til at Venstres plassering under sperregrensen ikke ser ut til å være et blaff, men at hovedmønsteret er at partiet får mindre enn fire prosents oppslutning.

Arbeiderpartiet er største parti med en oppslutning på 28,5 prosent, noe som er 2,7 prosentpoeng lavere enn i november. Høyre får økt oppslutningen med 1,9 prosentpoeng, til 24,7 prosent.

annonse
annonse

Sosialistisk Venstreparti går fram 2 prosentpoeng, til 8,1 prosent. Dette er partiets beste resultatet på denne målingen på ni år.

For de øvrige partiene er oppslutningen som følger: Rødt 2,7 (-0,9), Senterpartiet 10,4 (-1,3), Miljøpartiet De Grønne 3,7 (+1,2) og Fremskrittspartiet 12,8 (uendret).

Målingen er gjennomført ved telefonintervju med 944 stemmeberettigede i et representativt utvalg av befolkningen, og feilmarginen er beregnet til mellom 1,2 og 3,2 prosentpoeng.

(©NTB)

[email protected]

Google har blokkert alle annonsene på Resett.
Vi trenger din hjelp for å overleve!

kr.
Velg betalingsmetode
Personelig informasjon

Totalt bidrag: kr. 200,00 One Time

Du kan også støtte oss på Vipps nummer 124526.

Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.

SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du her.Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.