Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Del saken
 • 51
 •  
 •  
 •  
 •  
Dommen i Farida-saken ankes. Familien ønsker ikke å gi opp, opplyser støttegruppa.

10. desember frikjente Oslo tingrett Utlendingsnemnda og avgjorde dermed at den afghanske jenta Farida (13) og familien som bodde på Dokka, ikke får komme tilbake til Norge.

– Etter nøye samråd med støttegruppa og advokat Arild Humlen har familien kommet fram til at de ønsker å anke dommen fra tingretten 10. desember. Familien er slitne og medtatte etter mange runder i retten, men de ønsker likevel ikke å gi opp. De håper at ved å anke så kan de få til en endring som ikke bare hjelper dem selv, men også andre i fremtiden, skriver støttegruppa for Farida i en pressemelding.

Det var Støttegruppa for Farida som stevnet Utlendingsnemnda (UNE) i juni etter vedtaket om at Farida og familien ikke får komme tilbake til Norge. Familien ble tvangsreturnert til Afghanistan i februar 2015.

(©NTB)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 51
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]