Ei jente henter vann fra en brønn hjemme hos en av lederne for Houthi-opprørerne i Hodeida i Jemen. Foto: Nariman El-Mofty / AP / NTB scanpix
annonse

FNs sikkerhetsråd har enstemmig vedtatt å sende observatører til Jemen for å overvåke våpenhvilen i den viktige havnebyen Hodeida.

annonse

Sikkerhetsrådet tok beslutningen fredag etter å ha forhandlet om saken i en uke.

annonse

FNs mektigste organ stiller seg også bak resultatet av fredsforhandlingene om Jemen som er blitt holdt i Sverige, der våpenhvileavtalen ble framforhandlet.

Våpenhvilen i Hodeida trådte i kraft tirsdag. Havnebyen er svært viktig for å frakte nødhjelp til de mange millioner jemenittene som er avhengig av matvarehjelp for ikke å sulte.

Krigen i landet har pågått siden 2015 og har hatt enorme humanitære konsekvenser. 14 millioner mennesker, nesten halvparten av Jemens befolkning, er ifølge FN truet av sult.

annonse
annonse

(©NTB)

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.