Imlil, Marokko 20181220. Stedet der Maren Ueland og danske Louisa Vesterager Jespersen ble funnet drept mandag. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
annonse
annonse

Videoen som knyttes til dobbeltdrapet i Marokko, er etter all sannsynlighet ekte. Også dansk politi mener begge videoene som har sirkulert, er autentiske.

Kripos opplyste fredag at det fortsatt gjenstår en del arbeid med å vurdere videoen som angivelig viser handlinger knyttet til drapene.

– Vi mener likevel å ha grunnlag for å si at det så langt ikke er noe konkret som tyder på at videoen ikke er ekte, opplyser Kripos.

annonse
Danmark bekrefter

Når det gjelder den andre videoen, som viser fire menn som sverger troskap til IS foran et flagg, har Kripos nå fått bekreftet fra myndighetene i Marokko at de pågrepne i saken er de samme som figurerer på dette opptaket.

Videoen skal være tatt opp i forrige uke, før drapene. Verken Norge eller Danmark synes å bli nevnt i opptaket, og heller ikke noe spesifikt om hvilken handling mennene skulle utføre.

Fredag ettermiddag opplyste det danske Rigspolitiet og Politiets Efterretningstjeneste at de arbeider ut fra at begge de to videoene er ekte, melder danske medier.

Gjenstår avhør

Kripos har fått en rekke tips fra personer med informasjon om drapssaken. Mange har meldt inn at de har sett videoen, men det er også personer med informasjon om selve reisen som har meldt seg.

annonse

Politiet følger opp informasjonen, blant annet med avhør. De ønsker fortsatt informasjon, særlig om selve reisen og oppholdet til de to kvinnene i Marokko.

– Vi har ikke fått noen anmodning om bistand fra Marokko. Vi jobber fortsatt her hjemme, og det gjenstår både avhør og videre arbeid med informasjon som kommer inn til oss, sier kommunikasjonsrådgiver Axel Due.

[email protected]

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon