Steinbua i Atlasfjellene der teltet til Maren Ueland og Louisa Vesterager Jespersen sto. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
annonse
annonse

Marokko har ifølge loven dødsstraff, men det praktiseres ikke.

Men det bestialske drapet på norske Maren Ueland og danske Louise Vesterager Jespersen har ført til at stadig flere marokkanere krever at praksisen må gjenopptas slik at de skyldige kan dømmes til døden og henrettes.

Alle marokkanere som NTB har møtt i Marrakech og Imlil, beklager på vegne av nasjonen det som har skjedd.

annonse

Dobbeltdrapet har rystet landet, og lørdag planlegges det flere markeringer der folk vil vise sin avsky for det som har skjedd og vise medfølelse og sympati med de pårørende i Norge og Danmark.

I Marrakech skal det etter planen være en minnemarkering på Jemaa el-Fna, den store markedsplassen i sentrum av byen.

Etter det NTB erfarer vil samtidig et stort antall sjåfører og andre som jobber med å transportere og tilrettelegge for turister som skal på fjelltur, kjøre i kortesje opp til Imlil, fjellandsbyen nedenfor der Ueland og Jepersen ble funnet drept, for å vise sin sympati med ofrene.

Ifølge nettavisen Morocco World News planlegges det også en støttedemonstrasjon utenfor Norges og Danmarks ambassader i hovedstaden Rabat lørdag for å vise ofrene den siste ære.

annonse

(©NTB)

[email protected]

Videoen som knyttes til dobbeltdrapet i Marokko, er etter all sannsynlighet ekte. Kripos samarbeider tett med dansk politi i arbeidet med opptaket.

Kripos opplyser at det fortsatt gjenstår en del arbeid med å vurdere av videoen som angivelig viser handlinger knyttet til drapene.

– Vi mener likevel å ha grunnlag for å si at det så langt ikke er noe konkret som tyder på at videoen ikke er ekte, opplyser Kripos fredag formiddag.

Når det gjelder den andre videoen, som viser fire menn som sverger troskap til IS foran et flagg, har Kripos nå fått bekreftet fra myndighetene i Marokko at de pågrepne i saken er de samme som figurerer på dette opptaket.

annonse

Videoen skal være tatt opp i forrige uke, før drapene. Verken Norge eller Danmark synes å bli nevnt i opptaket, og heller ikke noe spesifikt om hvilken handling de skulle utføre.

Kripos har fått en rekke tips fra personer med informasjon om drapssaken. Mange har meldt inn at de har sett videoen, men det er også personer med informasjon om selve reisen som har meldt seg.

Politiet følger opp informasjonen, blant annet med avhør. De ønsker fortsatt informasjon, særlig om selve reisen og oppholdet til de to kvinnene i Marokko.

NTB

[email protected]

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon