Johannes Thingnes Bø har hatt mye å juble for i sesongstarten. Med fire seirer på seks verdenscuprenn har han fått en voksen luke i sammendraget. Her er han etter jaktstarten i Pokljuka. Foto: Darko Bandic / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Johannes Thingnes Bøs kanonstart kan ta knekken på Martin Fourcades rekke som tittelgrossist i verdenscupen. Allerede nå er han 117 poeng foran franskmannen.

Forrige sesong ble Fourcade historisk da han gikk forbi Ole Einar Bjørndalen og satte rekord med sin sjuende sammenlagtseier i skiskytternes verdenscup.

Men han skal virkelig jobbe hardt for å ta sin åttende på rad. Frankrikes superstjerne står med to seirer på seks renn, men det blir for tynt når Thingnes Bø i praktslag har vunnet de fire andre.

annonse

Det gir særlig utslag ettersom Fourcade brøt jaktstarten i Pokljuka samt har gått inn til både en 24.- og 43.-plass. Hans norske erkerival har til sammenligning en 9.-plass som verste resultat så langt i vinter. Den kom etter seks bom under Hochfilzen-jaktstarten forrige helg.

– Dette er helt voldsomt av Johannes. Han viser igjen at han elsker å gå konkurranser. Der er han på, og det er moro å se. Han vil gå alt, så vi måtte bremse ham fra å gå stafetten sist helg. Det var nok et lurt valg, sa de norske skiskytternes sportssjef, Odd-Bjørn Hjelmeset, til NTB etter stryningens suverene sprintseier i Nove Mesto na Morave.

– I vinter har han vel en alle tiders sjanse til å klå Fourcade sammenlagt?

– Det er målet. Johannes er ekstremt opphengt i å ta «kula» (sammenlagttrofeet i verdenscupen).

Stabiliteten er borte

Ved sesongslutt skal samtlige løpere stryke sine to svakeste resultater. Fourcade har med andre ord allerede brukt opp tabbekvoten og tåler neppe flere feilskjær i jakten på Thingnes Bø.

Også i fjor hadde lillebror Bø en fantastisk sesongstart. Da vant han fem av de sju første rennene, men poengplukkeren Fourcade var likevel foran sammenlagt. Utover vinteren fulgte han franskmannen hakk i hæl, men greide aldri å tette luken.

Fourcades uslåelige suksessoppskrift sist sesong var at han nærmest aldri var utenfor pallen de gangene han selv ikke vant. Den evnen er borte nå.

Hjelmeset håper Thingnes Bø får jobbet godt i julen.

– Etter helgen får han en god treningsperiode. Det ser veldig lovende ut. La oss håpe at han også er i denne formen når vi kommer til VM i Östersund.

annonse

Resultatene fra VM teller også i verdenscupen. Mesterskapet i Sverige har fire individuelle renn mellom 9. og 17. mars

Ny seier lørdag?

Sesongen avsluttes i Holmenkollen helgen etter. Der kan Thingnes Bø få oppfylt drømmen om å bli kronet til Norges første sammenlagtvinner i herreskiskyting siden storebror Tarjei Bø greide det i 2010/11-sesongen.

Etter torsdagens sprint leder Thingnes Bø verdenscupen 76 poeng foran Aleksandr Loginov. Det er for øvrig russeren som først tar opp jakten på nordmannen i Nove Mesto-jaktstarten lørdag. Thingnes Bø har et forsprang på 21 sekunder.

Fourcade må på sin side vente i to minutter og 13 sekunder før han får gå ut i langrennssporet.

– For et fantastisk utgangspunkt Johannes har gitt seg selv til lørdagens jaktstart, sa Hjelmeset torsdag.

(©NTB)

[email protected]

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon