Illustrasjonsbilde. REUTERS/Jim Young/File Photo
annonse
annonse

Den amerikanske høyesterettsdommeren Ruth Bader Ginsburg (85), som regnes som politisk liberal, er blitt operert for lungekreft.

Ginsburg ble operert fredag og fikk fjernet to små ondartede såkalte noduler fra sin venstre lunge, opplyser USAs høyesterett.

Etter operasjonen ble det imidlertid ikke funnet flere spor av kreft. Det er derfor ikke planlagt ytterligere behandling.

annonse

Ginsburg er den eldste av USAs ni høyesterettsdommere og er regnet blant de mest liberale. Hun ble utnevnt av daværende president Bill Clinton i 1993.

To ganger tidligere har Ginsburg hatt kreft, i 1999 og 2009. Hun har gjort det klart at hun fortsetter i jobben så lenge hun har mulighet til det.

Skulle hun bli syk og dø eller velge å pensjonere seg mens Donald Trump er president, får han for tredje gang mulighet til å utnevne en høyesterettsdommer. I så fall vil USAs øverste domstol høyst sannsynlig få et større konservativt flertall enn den allerede har.

(©NTB)

annonse

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon