Illustrasjonsbilde. REUTERS/Jim Young/File Photo

Den amerikanske høyesterettsdommeren Ruth Bader Ginsburg (85), som regnes som politisk liberal, er blitt operert for lungekreft.

annonse

Ginsburg ble operert fredag og fikk fjernet to små ondartede såkalte noduler fra sin venstre lunge, opplyser USAs høyesterett.

Etter operasjonen ble det imidlertid ikke funnet flere spor av kreft. Det er derfor ikke planlagt ytterligere behandling.

Ginsburg er den eldste av USAs ni høyesterettsdommere og er regnet blant de mest liberale. Hun ble utnevnt av daværende president Bill Clinton i 1993.

To ganger tidligere har Ginsburg hatt kreft, i 1999 og 2009. Hun har gjort det klart at hun fortsetter i jobben så lenge hun har mulighet til det.

Skulle hun bli syk og dø eller velge å pensjonere seg mens Donald Trump er president, får han for tredje gang mulighet til å utnevne en høyesterettsdommer. I så fall vil USAs øverste domstol høyst sannsynlig få et større konservativt flertall enn den allerede har.

(©NTB)

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.