Imlil, Marokko 20181222. Både Imlils innbyggere og en rekke turister deltok lørdag i en markering til minne om Maren Ueland og Louisa Vesterager Jesperse som ble drept i Atlasfjellene, Foto: 2m.ma / NTB scanpix
annonse

Både Imlils innbyggere og en rekke turister deltok lørdag i en markering til minne om de to kvinnene som ble drept i Atlasfjellene.

annonse

Drapene har vakt både sorg og avsky i den lille landsbyen, og lørdag morgen møtte flere hundre mennesker opp med blomster og lys. Alle ville være med å fordømme drapene og vise sin solidaritet med de to ofrenes familier, ifølge den marokkanske TV-kanalen 2M.

annonse

I markeringen deltok representanter fra det sivile samfunn, samt fra regionens turistsektor.

Fredag kveld ble det arrangert et fakkeltog på Bryne, Maren Uelands hjemby, der også den drepte 28-åringens nærmeste familie og venner deltok. Samme dag ble det også holdt en markering i millionbyen Marrakech, som ligger om lag seks mil nord for Imlil.

Maren Ueland og Louisa Vesterager Jespersen ble også minnet under fredagsbønnen i Marrakech.

annonse
annonse

Lørdag skulle det arrangeres flere markeringer Marrakech. En minnegudstjeneste var planlagt i den internasjonale protestantiske kirken i byen. Samtidig ville etter det NTB erfarer et stort antall sjåfører og andre som jobber med å transportere og tilrettelegge for turister som skal på fjelltur, kjøre i kortesje opp til Imlil.

Det skulle også gjennomføres en støttedemonstrasjon utenfor Norges og Danmarks ambassader i Rabat for å vise ofrene den siste ære.

(@NTB)

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.