Imlil, Marokko 20181222. Både Imlils innbyggere og en rekke turister deltok lørdag i en markering til minne om Maren Ueland og Louisa Vesterager Jesperse som ble drept i Atlasfjellene, Foto: 2m.ma / NTB scanpix
annonse

Både Imlils innbyggere og en rekke turister deltok lørdag i en markering til minne om de to kvinnene som ble drept i Atlasfjellene.

annonse
annonse

Drapene har vakt både sorg og avsky i den lille landsbyen, og lørdag morgen møtte flere hundre mennesker opp med blomster og lys. Alle ville være med å fordømme drapene og vise sin solidaritet med de to ofrenes familier, ifølge den marokkanske TV-kanalen 2M.

annonse

I markeringen deltok representanter fra det sivile samfunn, samt fra regionens turistsektor.

Fredag kveld ble det arrangert et fakkeltog på Bryne, Maren Uelands hjemby, der også den drepte 28-åringens nærmeste familie og venner deltok. Samme dag ble det også holdt en markering i millionbyen Marrakech, som ligger om lag seks mil nord for Imlil.

annonse

Ønsker du å bidra til å holde Resett gående?

Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Maren Ueland og Louisa Vesterager Jespersen ble også minnet under fredagsbønnen i Marrakech.

Lørdag skulle det arrangeres flere markeringer Marrakech. En minnegudstjeneste var planlagt i den internasjonale protestantiske kirken i byen. Samtidig ville etter det NTB erfarer et stort antall sjåfører og andre som jobber med å transportere og tilrettelegge for turister som skal på fjelltur, kjøre i kortesje opp til Imlil.

Det skulle også gjennomføres en støttedemonstrasjon utenfor Norges og Danmarks ambassader i Rabat for å vise ofrene den siste ære.

(@NTB)

Google har blokkert alle annonser på Resett
Vi trenger din hjelp for å overleve

Støtt oss ved å tegne medlemskap her
Betal til kontonummer 1503.94.12826 eller
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
PayPal Logo

Du kan støtte Resett på Vipps nummer 124526

Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.