Danske Louise Vesterager Jespersen (t.v.) og norske Maren Ueland, begge studenter ved universitetet i Bø i Telemark, ble funnet drept i Marokko mandag. FOTO: Privat
annonse
annonse

Familiene og venner av de skandinaviske jentene som ble brutalt drept av islamister blir oppsøkt på sosiale medier av IS-sympatisører som godter seg over drapene.

Daily Mail melder at grusomme bilder av halshuggingen skal ha blitt sendt til en av mødrene. Ifølge den britiske avisen skal det være snakk om IS-sympatisører som godter seg over drapene på de skandinaviske jentene.

Også videoen som sirkulerer på nettet, der en av drapsmennene roper at «dette er Allahs vilje» i det den ene jenta blir halshugd, skal ha blitt sendt til venner av familiene.

annonse

Norske Maren Ueland (28) fra Bryne i Rogaland og danske Louisa Vesterager Jespersen (24) ble funnet drept i et populært turområde i nærheten av landsbyen Imlil i Atlasfjellene i Marokko mandag 17. desember.

Marrokanske myndigheter har kalt de brutale drapene en terrorhandling og flere radikale islamister er de siste dagene blitt arrestert.

Påtalemyndigheten i Rabat har sendt ut en melding der det heter at en av de mistenkte er medlem i en ekstremistgruppe.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon