Johannes Thingnes Bø vant igjen i Nove Mesto. Foto: Kerstin Joensson / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Johannes Thingnes Bø kvittet seg med storebror Tarjei Bø og Aleksandr Loginov på sisterunden på jaktstarten i Nove Mesto og befestet verdenscupledelsen.

Thingnes Bø vant torsdagens skiskyttersprint i Nove Mesto suverent, og han klarte å forvalte ledelsen med et nødskrik under utfordrende skyteforhold i Tsjekkia lørdag.

– Dette var som planlagt, egentlig. Jeg visste jeg ikke kom til å skyte fullt. Det var kaos i dag, men det gikk fint til slutt, sa Thingnes Bø til NRK.

annonse

To bom på første stående skyting gjorde at han hadde følge av storebror Tarjei Bø til fjerde og siste skyting.

Tok seieren på sisterunden

Tarjei Bø hadde 15 treff før siste tur på matta, men klarte ikke å skyte feilfritt og fikk én runde, det samme som lillebroren og Loginov.

Thingnes Bø tok initiativet på sisterunden og kvittet seg med konkurrentene. Loginov skaffet seg en luke til Tarjei Bø og tok andreplassen. Storebror Bø ble tredjemann.

– Veldig kjekt (at Tarjei kom på pallen), meldte vinneren.

Han tok sin femte seier for sesongen.

Fourcade med fantomløp

Franske Martin Fourcade skjøt fire fulle hus og gikk seg opp fra 43.- til 5.-plass.

Seieren ga Thingnes en herlig revansj etter marerittet med seks bom under sist helgs jaktstart i Hochfilzen. Lørdagens seier var hans 26. i verdenscupen

Kanonstarten kan ta knekken på Fourcades rekke som tittelgrossist i verdenscupen. Allerede nå er han godt over 100 poeng foran franskmannen.

Søndag står fellesstart på programmet i Tsjekkia, før skiskytterne tar juleferie.

annonse

(©NTB)

[email protected]

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon