Illustrasjonsbilde. Den føderale høyesterett (Bundesgerichtshof) avbildet i Karlsruhe, Tyskland 23. august 2018. REUTERS / Vincent Kessler
annonse
annonse

Forbundsdomstolen (Bundesgerichtshof, BGH) – Tysklands høyeste sivile og kriminelle jurisdiksjon – har fastslått at en ny lov som forbyr barneekteskap er grunnlovsstridig fordi alle ekteskap, inkludert sharia-baserte barneekteskap, er beskyttet av Tysklands grunnlov (Grundgesetz), skriver den amerikanske tenketanken Gatestone Institute.

Avgjørelsen, som åpner døren for å legalisere sharia-baserte barnebruder i Tyskland, legger seg i rekken av et økende antall tilfeller der tyske domstoler – bevisst eller ubevisst – fremmer etableringen av et parallelt islamsk rettssystem i landet.

En av sakene involverte et syrisk par – en 14 år gammel syrisk jente gift med sin 21 år gamle fetter – som ankom til Tyskland på høyden av innvandringskrisen i august 2015. Ungdomsvernkontoret (Jugendamt) nektet å godkjenne deres ekteskap og skilte jenta fra mannen sin. Ektemannen gikk til søksmål, og ble støttet av en familiedomstol i Aschaffenburg.

annonse

I mai 2016 støttet en klagedomstol i Bamberg avgjørelsen. Retten fastslår at ekteskapet var gyldig fordi det ble inngått kontrakt i Syria, der barneekteskap er tillatt.

Avgjørelsen fikk ifølge Gatestone Institute mye kritikk. Noen anklaget Bamberg-retten for å sette sharialovgivning over tysk lov for å legalisere en praksis som var forbudt i Tyskland.

«Religiøse eller kulturelle begrunnelser tydeliggjør det enkle faktum at eldre, perverse menn misbruker unge jenter,» sier Rainer Wendt, leder av den tyske politifunksjonen.

annonse

Avgjørelsen i overnevnte sak fikk den bayerske politikeren Winfried Bausback til å utarbeide et lovforslag som tydeliggjør forbud mot barneekteskap. Han mente at praksisen som ble benyttet i den nevnte saken var i strid med grunnlovens beskyttelse av barn og mindreårige.

«Tyskland kan ikke på den ene siden være i mot barneekteskap internasjonalt, og på den andre siden godta det i vårt eget land. Barnets beste kan ikke kompromitteres i dette tilfellet. Dette handler om den grunnlovbestemte beskyttelsen av barn og mindreårige,» mente han.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon