Illustrasjonsbilde. / AFP PHOTO / RONEN ZVULUN AND OZAN KOSE

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan og Israels statsminister Benjamin Netanyahu viklet seg inn i en ny ordkrig søndag der de skjelte hverandre huden full.

annonse

Forholdet mellom de to landene har vært spent i hele år av en rekke grunner, blant annet en omstridt lov som ble vedtatt i Knesset i juli som definerer Israel som det jødiske folks nasjon.

– Du er en ond undertrykker som styrer statsterror, sa Erdogan om den israelske statsministeren. I en TV-sendt tale beskyldte han også Israel for å okkupere Palestina og begå massakrer og forbrytelser mot menneskeheten.

Ordkrigen startet da Erdogan lørdag advarte unge tyrkere mot å sparke en fallen fiende. – Dere er ikke jøder i Israel, sa han.

Det førte til at Netanyahu på Twitter ba Erdogan om ikke å preke til Israel, han som okkuperer Nord-Kypros og massakrerer kvinner og barn i kurdiske landsbyer, i og utenfor Tyrkia.

annonse
annonse

Spenningen mellom de to landene økte ytterligere etter at Tyrkia sendte Israels ambassadør hjem i mai. Det skjedde etter at israelske styrker hadde drept mange demonstranter på Gazastripen.

Trass i stadige ordkriger og feider er det sterke økonomiske bånd og en robust handel mellom de to landene.

(©NTB)

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett-medlemskap finner du ved å trykke her.