Illustrasjonsbilde. / AFP PHOTO / RONEN ZVULUN AND OZAN KOSE
Del

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan og Israels statsminister Benjamin Netanyahu viklet seg inn i en ny ordkrig søndag der de skjelte hverandre huden full.

annonse

Forholdet mellom de to landene har vært spent i hele år av en rekke grunner, blant annet en omstridt lov som ble vedtatt i Knesset i juli som definerer Israel som det jødiske folks nasjon.

– Du er en ond undertrykker som styrer statsterror, sa Erdogan om den israelske statsministeren. I en TV-sendt tale beskyldte han også Israel for å okkupere Palestina og begå massakrer og forbrytelser mot menneskeheten.

Ordkrigen startet da Erdogan lørdag advarte unge tyrkere mot å sparke en fallen fiende. – Dere er ikke jøder i Israel, sa han.

annonse

Ønsker du å bidra til å holde Resett gående?

Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Husk at du også hjelper Resett når du kjøper fra våre annonsører

Det førte til at Netanyahu på Twitter ba Erdogan om ikke å preke til Israel, han som okkuperer Nord-Kypros og massakrerer kvinner og barn i kurdiske landsbyer, i og utenfor Tyrkia.

Spenningen mellom de to landene økte ytterligere etter at Tyrkia sendte Israels ambassadør hjem i mai. Det skjedde etter at israelske styrker hadde drept mange demonstranter på Gazastripen.

Trass i stadige ordkriger og feider er det sterke økonomiske bånd og en robust handel mellom de to landene.

(©NTB)

annonse
Ønsker du å bidra til å holde Resett gående? Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Husk at du også hjelper Resett når du kjøper fra våre annonsører