Hannah Cornelius. Foto: REX/SHUTTERSTOCK
annonse
annonse

I fjor ble en 21 år gammel, hvit, sørafrikansk universitetsstudent ved navn Hannah Cornelius utsatt for en brutal gjengvoldtekt, før hun ble myrdet på bestialsk vis. Fire menn er nå mistenkt for den grusomme forbrytelsen. Dette rapporterer svenske Expressen.

I mai i fjor hadde Cornelius vært ute med en venn, Cheslin March, som hun skysset hjem i Cape Town. Vel fremme ved vennens bolig skal fire menn ha stormet frem mot bilen. En av mennene truet henne med en skrutrekker, mens en annen av dem truet hennes venn med en kniv og stjal hans lommebok og telefon.

Cheslin March ble tvunget ned i bagasjerommet, mens Hannah Cornelius ble plassert inneklemt mellom to av gjerningsmennene i baksetet, før de ble kjørt av gårde ut til et øde sted, der March ble dratt ut av bilen, og tvunget til å legge hodet sitt på en stor stein, mens gjerningsmannene slo ham i hodet med teglsteiner, helt til de trodde han var død. Han overlevde imidlertid, og da han våknet dagen etter lykkes han i å ta seg til et hus i nærheten og slå alarm.

annonse

Hannah Cornelius ble derimot brutalt voldtatt av de fire gjerningsmennene, og deretter ble hun knivstukket i ryggen, før hun ble slått i skallen med en 37 kilo tung stein.

Tiltale er tatt ut mot fire mistenkte gjerningsmenn, og rettssaken er i gang. Da en av de mistenkte satt i vitneboksen forleden dag brøt han sammen, og innrømmet voldtekt, mord, kidnapping og ran. Han fortalte dessuten om hvordan Hannah Cornelius bad for sitt liv, før hun ble voldtatt og drept.

Steinen som ble brukt for å knuse Cornelius’ hode ble også fremvist for retten. Det måtte to personer til for å bære steinen inn i rettssalen. Da rettsmedisiner Deidre Abrahams ble hørt i retten i forrige uke, sa hun at skadene på Cornelius’ hode var så omfattende at hun må ha dødd momentant da hun fikk den store steinen i hodet.

annonse

– Skallen består av veldig sterke ben. Det er ikke lett å knuse den om man ikke benytter seg av ekstremt kraftig vold, sa Abrahams.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon