Nordmenn er sjokkert over TV 2s Trump-dekning.
annonse

Nordmenn raser mot TV 2 etter at de laget en sak der den amerikanske presidenten blir sammenlignet med en blind «skapning».

annonse

Artikkelen er skrevet av TV 2-journalisten Fanny Bu og tar for seg Trumps håndtering av den såkalte klimakrisen.

annonse

«Dermophis donaldtrumpi ble nylig oppdaget i Panama. Amfibien er blind og har for vane å gjemme hodet i sanden. At amfibien er blind og gjemmer hodet i sanden er akkurat hvordan Trump håndterer klimakrisen,» skriver TV 2 og viser til et firma som morer seg over å ha kjøpt navnrettighetene på «skapningen».

Den svært Trump-kritiske norske nyhetskanalen valgte å legge ut saken på sin Facebook-side hvor skapningen har fått Trump sitt hår.

annonse
annonse

Men reaksjonene fra TV 2-leserne viser at mange begynner å bli kraftig lei den negative og svært barnslige dekningen av den amerikanske presidenten.

– Dette har jeg stusset over en tid. Denne ubalanserte mediadekningen av USA’s president. Men ved nærmere ettertanke, så er det vel slik at de fleste som tar en journalistisk utdannelse, tilhører den politiske venstreside, og dermed blir vel dette selvforklarende, skriver en person i kommentarfeltet.

Andre kaller TV 2 for patetiske og at dette er et nytt lavmål i Trump-dekningen.

Græsvik innrømmer at han ikke er nøytral

Resett har ved flere anledninger skrevet om USA-korrespondent Fredrik Græsvik, som jobber fast i kanalen. Græsvik har tidligere hevdet i en TV 2-video at Norge trenger god journalistikk, og at han er bekymret over useriøse nettsteder som sprer usannheter og løgner.

Han har ved flere anledninger blitt kritisert for å ha en ekstrem subjektiv tilnærming til saker han dekker. Noe han selv er meget stolt av.

– Jeg er ikke objektiv når jeg reiser ut. Jeg er subjektiv fordi jeg velger hva jeg skal vinkle på, og hvem jeg lager saker om, sa TV2-korrespondenten i et intervju med Adresseavisen i 2015.

Etter den siste Trump-saken har folk begynt å vende seg mot kanalen.

Her er andre reaksjoner i TV 2s kommentarfelt som hittil har fått over 1000 reaksjoner på Facebook:

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.