VG-sjef Ken Andre Ottesen.
Del saken
 • 2.2K
 •  
 •  
 •  
 •  

VGs vaktsjef Ken Andre Ottesen skriver i et nytt innlegg på Facebook at Resett står på listen over nettaviser han ønsker å gå til angrep på i 2019. Han hevder at alternative medier forsøker å undergrave den tradisjonelle pressen og demokratiet.

– Resett, HRS og Document er ikke noe alternativ til VG, NRK, TV2, Dagbladet, Aftenposten og landets lokalaviser. Ytre høyre-bloggene hisser opp allerede sinte mennesker til å tro at de er ofre for en global plan om å bytte ut hvit, kristen befolkning med brune, muslimske migranter – og at vi i mediene jobber for at det skal skje, skriver VG-sjefen.

Ottesen tillegger også at nettaviser som Resett har lesere som lider av paranoia.

– Paranoia er stort sett en sak for fastlegen, men bare så det er sagt: Det er ingen som står bak ryggen på oss og bestemmer hva vi skal skrive, om hvem vi skal skrive noe om og når vi skal gjøre det, skriver han videre.

– Sure gubber

Resett har siden oppstarten vært en liten vaktbikkje og kritisert den etablerte pressen ved flere anledninger. Dette har ført til mange positive tilbakemeldinger fra lesere, både på høyre- og venstresiden, som mener det er nødvendig med nye medier.

Ottesten velger å karakterisere de som er kritiske til den etablerte pressen for bitre og sure gubber i 50-, 60- og 70-årene.

– Bitre og sure gubber i 50-, 60- og 70-årene må ikke få definere hvordan samfunnet skal møte feminisme, innvandring og generell utvikling, hevder VG-sjefen.

I kommentarfeltet til Ottesten er det ikke alle som er enig i de harde ordene som blir brukt mot Resett. Flere tar nettavisen i forsvar og sier at Resett tør der andre tier.

– Resett, HRS, og Document er i ferd med å bli erstaningen. Det er bare å se på hva VG ser på som nyheter. Elsker trivialiteter og intetsigenede uvesentligheter om tv programmer og annet tull. Da er VG avisen for deg. For alle andre nyheter må man ut å finne alternativer. Da er resett et bra alternativ. De tør der andre tier, skriver en person.

Hva mener du om VGs planlagte krig mot alternative medier som Resett, Document og HRS? Fortell om din mening i kommentarfeltet.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 2.2K
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]