VG-sjef Ken Andre Ottesen.
annonse
annonse

VGs vaktsjef Ken Andre Ottesen skriver i et nytt innlegg på Facebook at Resett står på listen over nettaviser han ønsker å gå til angrep på i 2019. Han hevder at alternative medier forsøker å undergrave den tradisjonelle pressen og demokratiet.

– Resett, HRS og Document er ikke noe alternativ til VG, NRK, TV2, Dagbladet, Aftenposten og landets lokalaviser. Ytre høyre-bloggene hisser opp allerede sinte mennesker til å tro at de er ofre for en global plan om å bytte ut hvit, kristen befolkning med brune, muslimske migranter – og at vi i mediene jobber for at det skal skje, skriver VG-sjefen.

Ottesen tillegger også at nettaviser som Resett har lesere som lider av paranoia.

annonse

– Paranoia er stort sett en sak for fastlegen, men bare så det er sagt: Det er ingen som står bak ryggen på oss og bestemmer hva vi skal skrive, om hvem vi skal skrive noe om og når vi skal gjøre det, skriver han videre.

– Sure gubber

Resett har siden oppstarten vært en liten vaktbikkje og kritisert den etablerte pressen ved flere anledninger. Dette har ført til mange positive tilbakemeldinger fra lesere, både på høyre- og venstresiden, som mener det er nødvendig med nye medier.

Ottesten velger å karakterisere de som er kritiske til den etablerte pressen for bitre og sure gubber i 50-, 60- og 70-årene.

annonse

– Bitre og sure gubber i 50-, 60- og 70-årene må ikke få definere hvordan samfunnet skal møte feminisme, innvandring og generell utvikling, hevder VG-sjefen.

I kommentarfeltet til Ottesten er det ikke alle som er enig i de harde ordene som blir brukt mot Resett. Flere tar nettavisen i forsvar og sier at Resett tør der andre tier.

– Resett, HRS, og Document er i ferd med å bli erstaningen. Det er bare å se på hva VG ser på som nyheter. Elsker trivialiteter og intetsigenede uvesentligheter om tv programmer og annet tull. Da er VG avisen for deg. For alle andre nyheter må man ut å finne alternativer. Da er resett et bra alternativ. De tør der andre tier, skriver en person.

annonse

Hva mener du om VGs planlagte krig mot alternative medier som Resett, Document og HRS? Fortell om din mening i kommentarfeltet.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon