annonse
annonse

Etter at Huawei-toppsjef Meng Wanzhou ble arrestert i Canada 6. desember, har kinesiske myndigheter gått til umiddelbare hevnaksjoner. Kommunistpartiet har begynt å arrestere uskyldige kanadiere som hevn. Så langt er tre av disse såkalt «hevngislene» holdt fanget i hemmelige fengsler for uklare tiltaler. Beijing hinter til at flere kan bli arrestert dersom Meng ikke blir løslatt. Dette rapporterer New York Post.

Hvem er Meng Wanzhou?
For øyeblikket er Meng under husarrest og venter på utlevering til USA hvor hun, som sjef for Huawei, er tiltalt for brudd på sanksjonene mot Iran, samt for bedrageri. Ifølge tiltalen skal hun ha skjult betalinger fra regimet i Teheran.

Men dette er ikke bare «bare» toppsjefen for Huawei. Denne opplysningen er ikke nok til å forklare hennes betydning, eller Kinas kraftige reaksjoner.

annonse

Det viser seg at «Prinsesse» Meng, som hun blir kalt, er fra kommunisteliten. Hennes bestefar var en nær «kamerat» med Mao under den kinesiske borgerkrigen, og han ble senere viseguvernør i Kinas største provins. Meng er også datteren til Huaweis grunnlegger, Ren Zhengfei. Med andre ord, mye tyder på at Meng er arvtakeren til Kinas største og mest teknologisk avanserte firma, som spiller en sentral rolle i Kinas store fremtidsplaner.

Huawei er ledere innen 5G-teknologi, og tidligere i år gikk selskapet forbi Apple og ble den nest største smarttelefonprodusenten i verden. Men det hevdes at Huawei er mye mer enn bare en produsent av smarttelefoner og teknologi. Mange mener at det også er et etterretningsbyrå for det kinesiske kommunistpartiet.

Først i 2015, også igjen i 2017, erklærte kommunistpartiet at alle kinesiske bedrifter må samarbeide med myndighetene om datainnsamling til etterretning.

annonse

«Alle bedrifter og borgere» står det i artikkel 7 i Kinas nasjonale etterretningslov, «må bidra, assistere og samarbeide med nasjonale etterretningstjenester, og verne om nasjonale hemmeligheter.»

Altså er alle bedrifter i Kina, enten de er statlige eller i privat eie, nå en del av kommunistpartiets massive spionasjemaskineri.

Huawei er en viktig komponent i Kinas strategi for verdensomspennende spionasje. Huaweis smarttelefoner kan bli brukt til å stjele eller endre informasjon, i tillegg til å kunne gjennomføre skjult spionasje, ifølge FBI direktør Christopher Wray.

Tidligere i år innførte Pentagon forbud mot Huawei-produkter på alle amerikanske militærbaser.

Nok en viktig oppgave som er pålagt Huawei av kommunistpartiet er at de har fått kontrakter til å bygge ut 5G i land over hele verden, da de anses for å være ledende på 5G-teknologi. Kommunistpartiets har meislet ut en aggressiv plan, kalt «Made in China 2025», der man tar sikte på at landet skal bli ledende innen teknologi i det 21. århundre. Planen peker på Huawei som en av aktørene som vil realisere dette målet.

Det nye superraske 5G-nettet, som vil være 100 ganger raskere enn 4G, vil i fremtiden være dominere menneskehetens hverdag. Alt fra smarttelefoner, smartbyer, selvstyrte biler, og til og med våpensystemer, vil bli koblet til 5G-nettet. Således vil den som kontrollerer 5G-nettet kontrollere verden, eller i det minste store deler av den.

Huawei skal ha klart å skaffe 25 kommersielle kontrakter for 5G, men har blitt låst ute av flere land grunnet bekymringer for kinesisk spionasje.

Fem land i anglosfæren, Storbritannia, Canada, New Zealand, Australia og USA, har de siste årene aktivt forsøkt å forhindre at Huawei skaffer seg en dominerende posisjon. De har ikke bare blokkert Huawei fra sine egne land, men har også klart å få med seg flere på laget, som for eksempel Japan, India og Tyskland.

annonse

Fortsatt er Huawei langt ifra ferdige. Bedriften har vokst til et globalt merkevare over de to siste tiårene grunnet særbehandling fra kommunistpartiets side. Huawei kan ta opp lån med særskilt lave rente og har tilgang til et beskyttet hjemmemarked.

Disse forskjellige subsidiene gir Huawei store fordeler over sine markedsbaserte konkurrenter.

Huawei er for kommunistpartiet i dag, det den tyske stålprodusenten Alfried Krupp var for det tyske nazistpartiet i tiden før andre verdenskrig. Krupp ble en del av det tyske krigsmaskineriet etter at krigen hadde startet, på samme måte er Huawei en essensiell del av Kinas planer om å dominere verden i fremtiden.

Trolig vil «prinsesse» Meng bli tiltalt for bedrageri i USA, og bli idømt en bot før, hun senere blir løslatt. Men den store seieren i Huawei-saken, er at vi som følge av Mengs arrestasjon har fått innsikt i Kinas fremtidsplaner, som avslører at kommunistpartiet drømmer om en ny verdensorden, der Kina har erstattet USA som verdens hegemoniske supermakt.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon