Statsminister Erna Solberg (H) Foto: Berit Roald / NTB scanpix
annonse
annonse

Statsminister Erna Solberg blir kraftig kritisert etter å ha lagt ut et radiointervju på sin egen Facebook-side som omhandler sin egen politiske karriere, kun få dager etter at Maren Ueland og Louisa Jespersen ble halshugd i Marokko.

– Hyggelig med podkastinnspilling i statsministerboligen sammen med Henrik Asheim og Peter C. Frølich. Vi snakket om den krevende politiske høsten, regjeringssonderinger, mindre vellykkede valgkamper og politisk korrekthet. Jeg ble også spurt om hvilken politiker i opposisjonen jeg liker best, skrev Solberg i det hun la ut videointervjuet på Facebook.

annonse

I kommentarfeltet reageres det med sinne. Mange kan ikke forstå at statsministeren kan smile og le kun dager etter terrorangrepet som rammet to skandinaviske jenter.

Dette er ikke første gang den norske statsministeren blir kraftig kritisert for sin håndtering av terrordrapene i Marokko.

I et nytt meningsinnegg i Resett skriver sikkerhetspolitisk rådgiver Øystein Steiro Sr. at Erna Solberg har sviktet sine egne velgere.

– Som statsminister kan du nok ønske det norske folket God Jul, men det er mange velgere som mener at du har sviktet dem! Det er mange som mener at du og regjeringen din ikke ivaretar landets og innbyggernes interesser og at du grovt forsømmer vår sikkerhet, skriver Steiro.

annonse

Resett har tidligere skrevet om partiledernes stillhet på Facebook etter terrordrapene på Maren Ueland og Louisa Jespersen. Den eneste som har uttalt seg offentlig er Erna Solberg som ga en kort uttalelse etter terrorangrepet der hun fortalte at dette var et «brutalt og meningsløst angrep».

Men på hennes egen Facebook-side har det vært stille, noe som får folk til å reagere.

– Jeg er skuffet over at du ikke har lagt ut noenting ang Maren og Louisa, de stakkars jentene som ble halshugget i Marokko. Like taust fra alle politikere. Men du er statsminister! Tenk at det italienske parlamentet tok opp dette – og reiste seg i et øyeblikks stillhet. Og du ikke engang nevner det på Fb-siden din. Takker deg sånn ellers for Acer, FN¨s migrasjonsavtale. og at det norske folk blir mer og mer overkjørt. GOD JUL, skriver en frustrert kvinne.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon