Illustrasjonsbilde. AFP PHOTO / ROBERT ATANASOVSKI
annonse

En to år gammel gutt har dødd fra blodtap etter en mislykkes omskjæring som fant sted i en innvandringanstalt i Italia. Dette melder BBC. Guttens tvillingbror gjennomgikk også prosedyren i Romas nordvestlige forstad Monterondo, uten å lide samme skjebne.

annonse

Italienske medier melder at en 66 år gammel mann er blitt anklaget for mord etter omskjæringen. Omtrent 5000 omskjæringer utføres i Italia hvert år, men mer enn en tredjedel utføres ulovlig, ifølge helseorganisasjonen Amsi. Den frivillige organisasjonen sier til BBC at prosedyrene fant sted på et flyktningsenter i lokalområdet i Monterondo.

annonse

«Det er en tragedie som gjør oss målløse», sier Arci i en uttalelse på Facebook, og legger til at de vil følge opp saken når politiet har kartlagt hvem som er ansvarlig for barnets død.

De to guttene, som ikke har fått navn, ble født i Italia i 2017 av en nigeriansk mor, som har fem andre barn i Nigeria. Lokale medier sier at moren hadde bedt om operasjonene av respekt for Nigerias islamske tradisjoner, til tross for at foreldrene selv er katolske.

Mannen som ble arrestert er en amerikansk statsborger av libysk opprinnelse.

annonse
annonse

Omskjæring er for tiden utilgjengelig i offentlige helseinstitusjoner i Italia, ifølge BBC. Å gjennomføre prosedyren på en privat klinikk kan koste mellom 2 000 euro og 4 000 euro, ifølge Foad Aodi, president i Amsi.

Som et resultat kan de som kommer fra fattige kår «ende opp i hendene på skruppelløse og ufaglærte mennesker, som for 50 eller 20 euro praktiserer omskjæring», ifølge president Aodi.

Omskjæring er, som alle typer kirurgiske inngrep, beheftet med komplikasjoner. Inngrepet, gjort på sykehus med god ekspertise, har lav komplikasjonsrate (blødning 0,12 %, infeksjon 0,06 %, skader på penis 0,04 %) – lavere enn komplikasjonsratene ved fjerning av mandler, et inngrep som årlig gjøres på mange barn i Norge for å forhindre halsinfeksjoner eller forbedre nattesøvn, skriver Tidsskriftet, en publikasjon for Den Norske Legeforening.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.