Illustrasjonsbilde. AFP PHOTO / ROBERT ATANASOVSKI
annonse
annonse

En to år gammel gutt har dødd fra blodtap etter en mislykkes omskjæring som fant sted i en innvandringanstalt i Italia. Dette melder BBC. Guttens tvillingbror gjennomgikk også prosedyren i Romas nordvestlige forstad Monterondo, uten å lide samme skjebne.

Italienske medier melder at en 66 år gammel mann er blitt anklaget for mord etter omskjæringen. Omtrent 5000 omskjæringer utføres i Italia hvert år, men mer enn en tredjedel utføres ulovlig, ifølge helseorganisasjonen Amsi. Den frivillige organisasjonen sier til BBC at prosedyrene fant sted på et flyktningsenter i lokalområdet i Monterondo.

«Det er en tragedie som gjør oss målløse», sier Arci i en uttalelse på Facebook, og legger til at de vil følge opp saken når politiet har kartlagt hvem som er ansvarlig for barnets død.

annonse

De to guttene, som ikke har fått navn, ble født i Italia i 2017 av en nigeriansk mor, som har fem andre barn i Nigeria. Lokale medier sier at moren hadde bedt om operasjonene av respekt for Nigerias islamske tradisjoner, til tross for at foreldrene selv er katolske.

Mannen som ble arrestert er en amerikansk statsborger av libysk opprinnelse.

Omskjæring er for tiden utilgjengelig i offentlige helseinstitusjoner i Italia, ifølge BBC. Å gjennomføre prosedyren på en privat klinikk kan koste mellom 2 000 euro og 4 000 euro, ifølge Foad Aodi, president i Amsi.

Som et resultat kan de som kommer fra fattige kår «ende opp i hendene på skruppelløse og ufaglærte mennesker, som for 50 eller 20 euro praktiserer omskjæring», ifølge president Aodi.

annonse

Omskjæring er, som alle typer kirurgiske inngrep, beheftet med komplikasjoner. Inngrepet, gjort på sykehus med god ekspertise, har lav komplikasjonsrate (blødning 0,12 %, infeksjon 0,06 %, skader på penis 0,04 %) – lavere enn komplikasjonsratene ved fjerning av mandler, et inngrep som årlig gjøres på mange barn i Norge for å forhindre halsinfeksjoner eller forbedre nattesøvn, skriver Tidsskriftet, en publikasjon for Den Norske Legeforening.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon