Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
annonse
annonse

Den som søker jobb i Oslo kommune risikerer å få spørsmål om hva de synes om miljø- og samferdselsbyråd Lan Marie Nguyen Berg. Dette rapporterer Ja til bilen i Oslo etter å ha fått tilgang til et lydopptak fra en ansettelsesprosess.

Ja til bilen i Oslo skal ha fått tilgang på opptak fra et jobbintervju for en stilling i Oslo Brann- og Redningsetat. Etaten styres av byråd for miljø og samferdsel i Oslo kommune, den omstridte Lan Marie Nguyen Berg (MDG).

Under det aktuelle intervjuet hos brann- og redningsretaten spør intervjueren jobbsøkeren om dennes syn på byråden.

annonse

– Når man jobber i Oslo kommune da har vi noe som heter miljø- og samferdsel som ligger over oss. Der er det Lan Marie Berg som er leder. Hva tenker du om det?, spør intervjueren.

Det fremkommer deretter at jobbsøkeren er politisk uenig med samferdselsbyråden, hvorpå intervjueren ber søkeren utdype uenigheten.

– Vi må ha litt bil i Oslo. Jeg er enig i at vi må kutte ned på bilbruken i byen, men noe transport og noe til og fra sentrum…jeg har en liten mistanke om at Oslo kommer til å få et problem med butikkdød og selve handelen og service vil få en ganske stor nedgang i byen. Dette er blitt et stort problem, sier jobbsøkeren.

annonse

Videre kommer det for en dag at jobbsøkeren er aktiv i sosiale medier, med forbindelser til Ja til bilen i Oslo.

– Så du har litt holdninger mot Lan egentlig?, spør intervjueren.

– Jo, men, det er jo tale og pressefrihet og man må ha lov til å være uenig, svarer jobbsøkeren som åpenbart er utilpass i denne situasjonen.

Jobbsøkeren fikk ikke denne stillingen i Brann- og Redningsetaten, og Oslo kommune sluttet etterhvert å svare på hans jobbsøknader. I dag har han en tilsvarende sjefsstilling i det private næringsliv.

Ifølge Arbeidsmiljøloven er det en rekke forhold arbeidsgivere ikke får spørre jobbsøkere om under en ansettelsesprosess. Ifølge Likestillings- og diskrimineringsombudet er det forbudt for arbeidsgivere å stille jobbsøkere politiske spørsmål.

– Dette er noe det mest forferdelige jeg har blitt utsatt for i arbeidslivet. Å få spørsmål om mine politiske synspunkter opplevde jeg som en invasjon av mitt privatliv, sier jobbsøkeren til Ja til bilen i Oslo.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon