En mann i 20-årene er siktet for drap etter at en mann ble funnet død på en privat adresse i Sandnes i Rogaland søndag morgen. Krimteknikere er på adressen i Sandnes. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
annonse
annonse

Den drapsmistenkte mannen i Sandnes ble i forkant av drapet søndag heiet fram av deltakere på et nettforum, skriver Stavanger Aftenblad.

Siktede, som er i 20-årene har tidligere forklart at han postet innlegg om drapet på nettet.

Tre dager før drapet, 20. desember, ba den siktede forumsdeltakerne følge med klokken 3 natt til søndag lille julaften, ifølge avisen.“Jeg har en julegave til dere”, skrev han, og la til hvem, hvordan og hvorfor han skulle drepe, men at han først trengte å drikke seg til mot.

annonse
Heiet han fram

Rundt klokken 3.20 den natten skrev de anonyme deltakerne blant annet «lykke til!» og «gjør det, feiging!”, skriver avisen. Flere oppfordret ham til å ta bilder eller streame drapet. Da la han ut bilde av gjenstanden han ønsket å drepe med, før han rundt klokken 4.30 ba deltakerne ønske ham lykke til.

– Hvis dette er ekte, har vi drevet en mann til drap, skriver en av deltakerne.

Klokken 4.50 skrev mannen at drapet var gjennomført, og la ut et bilde av det angivelige åstedet.

Fire ukers varetekt
annonse

Den døde ble funnet i bydelen Austrått søndag morgen, sørøst for Sandnes sentrum, etter at mannen selv ringte politiet. Drapet skal ha skjedd i underetasjen, der det bor flere leietakere, og det var skader på døra i leiligheten.

Mannen som er siktet for drapet, er varetektsfengslet i fire uker. Han har erkjent drapet, men han har ikke tatt stilling til spørsmålet om straffskyld.

Den drepte mannen ble obdusert mandag. Politiet sier drapsofferet fortsatt ikke er formelt identifisert, selv om de har en formening om hvem det er.

Politiet vil heller ikke si noe mer om hva slags forbindelse det er mellom de to mennene i saken, men framholder at de mener det er en relasjon mellom dem.

(©NTB)

[email protected]

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon