EUTERS/Amir Cohen
annonse
Israels angrep mot mål utenfor Syrias hovedstad Damaskus sent tirsdag kveld, utgjorde en direkte trussel mot to sivile fly, hevder Russland.
annonse

Det ene flyet var i ferd med å lande i Damaskus da seks israelske kampfly innledet angrepet, og det måtte derfor omdirigeres til den russiske flybasen i Hemeimeem i Syria.

Det andre flyet var i ferd med innflygingen til Beirut i Libanon da det måtte endre kurs, opplyser en talsmann for forsvarsdepartementet i Russland, generalmajor Igor Konasjenkov.

Ifølge Konasjenkov slapp de israelske F-16-flyene 16 målstyrte presisjonsbomber under angrepet, men 14 av disse ble skutt ned av det syriske luftforsvaret.

annonse

Det syriske luftforsvaret svarte ifølge ham ikke på angrepet med full styrke, av frykt for å ramme de to sivile flyene.

To av de israelske bombene traff sitt tiltenkte mål, som var et syrisk militærdepot. Tre syriske soldater ble såret i angrepet, melder syriske medier.

Israel har ikke offisielt erkjent at det var de som sto bak angrepet i Syria, og israelsk UD ønsker ikke å kommentere de russiske opplysningene.

annonse

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon