Marihuana, her fra Oklahoma Roots i USA, selges flere steder i verden nå for privatpersoner. I Thailand blir marihuana for medisinsk bruk tillatt om ikke lenge. Illustrasjonsfoto: Sean Murphy / AP / NTB scanpix
Del saken
 • 10
 •  
 •  
 •  
 •  

Thailand vil om ikke lenge tilby medisinsk bruk av marihuana og en lokal plante, kratom, som til nå har vært listet som narkotika.

Lovgivende myndigheter i Thailand stemte tirsdag for en lovendring som innebærer at man kan få lisens for salg av marihuana og kratom til medisinsk bruk, nærmere bestemt som smertestillende middel og stimulant.

Lovendringen fikk 166 stemmer for og ingen stemmer mot, mens 13 representanter avsto fra å stemme i saken.

Thailand blir første land i Sørøst-Asia til å legalisere noen form for bruken av marihuana, men nabolandet Malaysia vurderer å gjøre samme endring i sin narkotikalov.

På verdensbasis har tre land så langt legalisert cannabis til personlig bruk, som er Canada, Sør-Afrika og Uruguay. I tillegg er det lovlig i enkelte delstater i USA. Canada er verdens største markedsplass for marihuana og gikk for øvrig tom for cannabis to uker etter legaliseringen.

New Zealand har besluttet å holde en folkeavstemning om legalisering av marihuana for personlig bruk i 2020.

(©NTB)

[email protected]

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 10
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]