AP Photo/Andy Wong
annonse
annonse

Den britiske forsvarsministeren er «dypt bekymret» over at kinesiske Huawei er engasjert i utbyggingen av 5G-nettet i Storbritannia.

– Jeg er alvorlig og svært dypt bekymret over at Huawei står bak 5G-nettet i Storbritannia. Dette er noe vi må se nærmere på, sier forsvarsminister Gavin Williamson til The Times.

Forsvarsministerens uttalelse samsvarer med det MI6-sjef Alex Younger uttalte tidligere i år. Han sa da at Storbritannia må «ta noen avgjørelser» når det gjelder selskaper som Huawei.

annonse

– Vi må se på hva partnere som Australia og USA gjør for å forsikre oss om at vi har maksimal sikkerhet i 5G-nettverket. Vi må innse det faktum at den kinesiske staten noen ganger opptrer på en fiendtlig måte, sier Williamson.

Den femte generasjonen mobile nettverk har enda høyere dataoverføringshastighet, og ses blant annet som en viktig forutsetning for å bane vei for selvkjørende biler og «smarte» boliger.

Britiske myndigheter har pekt ut West Midlands-regionen som et forsøksområde for 5G.

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon