Carolyn Kaster / AP / NTB scanpix

USAs presidentpar var på sitt andre uannonserte besøk på to dager på amerikanske militærbaser da de mellomlandet i Tyskland på vei tilbake fra i Irak torsdag.

annonse

Ifølge flere nyhetsbyråer var planen å besøke amerikanske soldater stasjonert på flybasen i Ramstein mens presidentflyet Air Force One fikk påfyll av drivstoff for den videre ferden til USA.

USAs president og førstedame Melania forlot Irak sent onsdag. Det var Trumps første besøk til en aktiv stridssone siden han ble valgt i 2016, og presidenten har flere ganger tidligere fått kritikk for å ikke besøke amerikanske soldater som kriger i utlandet tross sin knallharde forsvarsretorikk.

Etter planen skulle han ha møtt irakiske ledere der, men møtet ble, ifølge den irakiske statsministerens kontor onsdag kveld, avlyst etter uenigheter om hvordan det skulle gjennomføres.

Om bord på presidentens fly uttalte Trumps pressetalsperson Sarah Huckabee Sanders at presidenten og Iraks statsminister hadde snakket sammen på telefonen, og at den irakiske statsministeren da takket ja til en invitasjon til Det hvite hus.

annonse
annonse

(©NTB)

[email protected]

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett-medlemskap finner du ved å trykke her.