Kjetil Rolness, alias Jens Pikenes, kritiserer Ytringsforbundet. Foto: Sara Johannessen / SCANPIX .

Selv om det strømmer inn nye medlemmer til Ytringsforbundet, er ikke alle like begeistret for at Resett er pådriver for en ny organisasjon der målet er å styrke en av de mest grunnleggende verdiene i Norge og bekrefte at det eksistensielle alvoret i dette gjør det til et «livssyn».

annonse

En av de som langer ut mot de nyetablerte livssynssamfunnet er vokalist i dansebandet Penthouse Playboys, Kjetil Rolness, som døper om Ytringsfrihetsforbundet til «Dusteforbundet».

– Resett har lansert en ny versjon av Dusteforbundet: Ytringsfrihetsforbundet. Et forbund som verken forstår hva ytringsfrihet er, eller hvorfor den er viktig, skriver han.

Les også: Kjetil Rolness skylder på Resett for at MSM må ha strengere sikkerhetstiltak

Penthouse Playboys er en musikkgruppe og er et av få band i Norge som benytter sminke og pseudonymer. Her er Rolness, som kaller seg selv Jens Pikenes, under en gatekonsert i Oslo.
Foto: Heiko Junge / SCANPIX

 

annonse
annonse

– Anti-demokratisk organisasjon

Det nye forbundet ble lansert 2. juledag og har allerede fått flere hundre medlemmer. Resett-redaktør Helge Lurås har vært en av pådriverne for at et slikt forbund skulle bli en realitet og skrev i et innlegg i nettavisen at ytringsfriheten i Norge er truet.

– Den frie samtale og muligheten til å være seg selv har blitt svekket de siste tiårene. Stadig flere ord og uttrykksmåter blir rettslig, politisk eller moralsk fordømt. Stiller man seg kritisk til ikke-vestlig kultur og advarer mot dens inntog i det frie, liberale Vesten, innebærer det en fare for egen anseelse, og muligens levebrød. For å demme opp for denne utviklingen og danne et samfunn og en organisasjon av likesinnede, har vi startet Ytringsfrihetsforbundet (YFO), skrev Lurås.

Ordene faller ikke i god smak hos danseband-vokalisten, sosiologen og FB-bloggeren Rolness.

– Helge Lurås & Co synes ikke i stand til å tenke en eneste prinsipiell tanke om ytringsfrihet. Ikke engang det mest opplagte: Hva med de som står for, og sier motsatte av oss? Hva slags ytringsfrihet skal de ha? Svaret er enkelt: Ingen, skriver Rolness videre i sitt lange Facebook-innlegg.

Men det er ikke bare Rolness som kommer med kraftig kritikk mot Ytringsfrihetsforbundet. Medlem for Oslo bystyre Iver Johansen (SV) mener YFO er en «anti-demokratisk organisasjon».

– Resett-gjengen har opprettet en ny «organisasjon,» Ytringsfrihetsforbundet. Medlemmene er uten reell innflytelse, og landsmøtet kan kun gi råd til styret om hvem som skal sitte i organisasjonens ledelse – hvor det allerede er vedteksfestet at Helge Lurås selv og to av hans kolleger sitter. Lenge siden jeg har sett en så anti-demokratisk organisasjon, skriver SV-politikeren.

Johansen ble i 1977 dømt til betinget fengsel i den mye omtalte «Listesaken».

 

Ytringsfrihetsforbundet trengs

Helge Lurås sier i en kommentar til Resett at reaksjonene fra de som nettopp prøver å kneble norske tradisjoner og de vestlige ytringsfrihetsidealene er som forventet.

– De bekrefter jo nettopp ved sine fordømmelser at behovet for en slik livssynsorganisasjon som Ytringsfrihetsforbundet er tilstede. Allerede den første dagen fikk vi mer enn 450 medlemmer. Det har vært en veldig positiv respons, sier Lurås.

Ønsker du å melde deg inn i Ytringsfrihetsforbundet kan du gjøre det ved å klikke her.

Du finner også YFO på Facebook.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett-medlemskap finner du ved å trykke her.