AFP PHOTO/ VIKTOR DRACHEV

Nordsjøruten vil utgjøre en sentral del av Russlands neste store militære øvelse. En representant for det russiske forsvarsdepartementet bekrefter til avisen Izvestia at øvelsen, kalt Tsentr-2019, ikke bare skal foregå på det militære distriktets territorium, men også i den nordlige flåtens felles strategiske kommando, skriver Barents Observer.

annonse

Øvelsen holdes i perioden august til september 2019 og inkluderer en «seriøs test av kampkapasiteten til de arktiske troppene». Øvelsen følger etter årets Vostok-2018 og fjorårets Zapad-2017.

Vostok-2018 var ifølge Barents Observer den største øvelsen noensinne holdt i landet. Ifølge det russiske forsvarsdepartementet deltok mer enn 300.000 soldater, 1000 fly, helikoptre og droner, 30 skip og opptil 36.000 tanks og pansrede kjøretøy. Også tropper fra Kina og Mongolia deltok i øvelsene.

Det er ikke klart hvor mange tropper og kjøretøy som skal delta i Tsentr-2019, men kilder sier at treningsscenariet vil omfatte kamper mellom to arktiske motoriserte riflebrigader.

I Vostok-2018, seilte en gruppe av åtte nordflåtefartøyer fra Severomorsk, Kolahalvøya, over Nordsjøruten til Stillehavet der de deltok i opplæring sammen med skip fra den russiske Stillehavsflåten.

Det er ifølge Barents Observer ikke klart om utenlandske tropper vil delta i øvelsen.

Det russiske forsvarsdepartementet bekrefter at planleggingen av øvelsene startet 1. desember 2018. Det vil være særskilt behov for forbedret infrastruktur, nye havner og fortøyningsanlegg blir bygget. Ifølge Izvestia blir de nye russiske våpnene i Arktis testet under øvelsene.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.