Del saken
 • 1K
 •  
 •  
 •  
 •  

Kl. 1734 i dag passerte Ytringsfrihetsforbundet (YFO) 500 ordinære medlemmer. Dette er personer som ikke er registrert som medlemmer i andre tros- og livssynssamfunn og som man dermed kan søke offentlig støtte for.

At YFO har passert 500 medlemmer er en viktig milepæl fordi 500 er det minimum en livssynsorganisasjon må ha som medlemmer for å komme inn under den offentlige støtteordningen. For rene trossamfunn er det ingen nedre grense selv om regjeringen har foreslått at loven skal endres slik at alle tros- og livssynssamfunn får 500 som et minstetall.

Det er antall registrerte medlemmer per 31.12 som man søker Fylkesmannen om støtte til. Søknadsfristen er i mars året etter. YFO kommer til å lever inn lister ajourført per 31.12 innen fristen også i mars 2019, men vi er innforstått med at vi neppe får støtte for 2018. I kontakt med Kulturdepartementet fikk vi opplyst at man må vise til aktiviteter i det året man søkte om støtte for, og det har vi jo ikke hatt siden lanseringen først skjedd 2. juledag 2018.

Men i 2019 blir det aktiviteter i YFO. Vi planlegger også å besøke et flertall av landets fylker og regioner.

500 medlemmer er et veldig godt resultat på bare 34 timer, men vi ønsker å bli mange flere. Så det er bare å starte rekrutteringen av nye medlemmer.

Til opplysning kan vi melde at det også har meldt seg på 86 støttemedlemmer så langt.

Man kan melde seg inn i YFO her.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 1K
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]