Syrias president Bashar al-Assad. Foto: AP / NTB scanpix

Syriske styrker har inntatt byen Manbij nord i Syria etter at den kurdiske YPG-militsen ba president Bashar al-Assads regime om hjelp mot tyrkiske styrker.

annonse

Det opplyser en talsmann for de syriske regjeringsstyrkene fredag formiddag.

Tidligere på dagen ba YPG-militsen Syrias regjering om å ta kontroll over den nordsyriske byen Manbij for å beskytte byen mot angrep fra tyrkiske styrker.

Den kurdiske militsen har spilt en viktig rolle i kampen mot IS som en del av SDF, som fram til nå har vært støttet av USA. Etter president Donald Trumps uventede beslutning forrige uke om å trekke landets soldater ut av Syria, står imidlertid gruppen i en vanskelig situasjon.

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan hevder på sin side at YPG har nære bånd til det forbudte tyrkisk-kurdiske partiet PKK, og han har varslet en militæroffensiv mot YPG.

annonse
annonse

Det er ikke kjent om de amerikanske styrkene allerede har trukket seg tilbake eller om de fortsatt er til stede i og rundt Manbij.

(©NTB)

[email protected]

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett-medlemskap finner du ved å trykke her.