annonse
annonse

Mediene og regjeringen har i det siste rettet et kritisk søkelys mot inkassobransjen. Det er Gjeldsoffer-Alliansen glad for. 17.desember var relevante organisasjoner og offentlige institusjoner på høring med Justisdepartementet.

Der kom det blant annet frem at inkassosatsene vil bli fryst på nåværende nivå, 700 kroner, og ikke som opprinnelig foreslått økt til 730 kroner.

Satsen på kr. 700 høres ikke mye ut, men som de fleste gjeldsofre kjenne godt til, blir denne satsen ganget opp etter gjeldens størrelse. Når kravet passerer kr. 250 000, ganges satsen med 20, salæret blir dermed kr. 14 000!

annonse

Gjeldsoffer-Alliansen foreslo at inkassosatsen burde halveres, til kr. 350. Imidlertid var temaet for møtet frysing av nåværende sats, så forslag ble ikke behandlet, skriver Gjeldsoffer-Alliansen på sin hjemmeside.

Media har i lengre tid hatt et massivt fokus på denne saken, og Stortinget justiskomité har kommet med en enstemmig merknad, der de ber regjeringen sette i verk nødvendige tiltak for å regulere satsene ned.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon