Illustrasjonsbilde av en julekrybbe i Storbritannia. Foto: AIRPIX/REX/SHUTTERSTOCK
annonse
annonse

En julekrybbe i bydelen Redbridge i London ble vandalisert noen dager før jul. Selve Jesusbarnet ble halshugget av vandalene. Flere borgere i lokalmiljøet reagerer på det de opplever som skjending av et religiøst ikon, tett på julehøytiden.

Figurene i julekrybben var satt opp og installert av British Pakistani Christian Association (BPCA), for å påminne borgerne om den kristne julefeiringens religiøse opphav. Det endte med at figurene som forestilte jomfru Maria og Josef ble knust, og at Jesusbarnet ble halshugget. Dette rapporterer den lokale nyhetsformidleren Ilford Recorder.

– Hadde det vært en annen religion ville vi ha sett oppstandelse, og det ville ha blitt fikset alt, sier en beboer i bydelen, som selv ikke er religiøs.

annonse

Hun informerte ansatte ved rådhuset i Redbridge om vandaliseringen, men forteller at disse var for opptatte med å spise lunsj til å gjøre noe med saken. Dessuten var det ikke deres julekrybbe, så dermed nektet de å foreta seg noe.

– Det er skjending av et religiøst ikon — jeg er forferdet, sier hun.

Wilson Chowdry, som er formann i BPCA, sier at han er sjokkert over at noen kan få seg til å gjøre noe slikt, og at alt han og hans organisasjon ønsket å gjøre var å minne forbipasserende om julens egentlige betydning. Dessverre rakk de ikke å sette opp en ny julekrybbe før jul.

– Vi vil komme tilbake neste år og lage en enda større en, lover Chowdry.

annonse

Redbridge er en av Londons mest kulturelt og etnisk mangfoldige bydeler. 65,5 prosent av befolkningen i bydelen sa i 2011 at de tilhørte en annen gruppe enn etniske briter. 23,3 prosent av befolkningen i bydelen oppgav samme år at de er muslimer.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon