Migrantene på skipet til organisasjonen Open Arms ankommer Spania fredag morgen. Foto: Olmo Calvo / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Hjelpeorganisasjonen Proactiva Open Arms’ skip er ventet å legge til kai i Crinavis i Sør-Spania fredag med 311 mennesker om bord.

De 311 migrantene ble plukket opp rett utenfor kysten av Libya 21. desember fra tre mindre båter. Skipet Open Arms ankom fredag formiddag spansk farvann.

– God morgen. Open Arms er allerede i Gibraltarbukta og har kurs mot den eneste havnen som er tilgjengelig for skipet i Middelhavet. Oppdrag utført, skriver organisasjonens grunnlegger Oscar Camps på Twitter.

annonse

Havnen Crinavis ligger i San Roque, mellom Gibraltar og byen Algeciras i Spania.

Arbeidere fra Røde Kors står klare til å møte de 311 migrantene med mat, klær og medisinsk hjelp. Migrantene inkluderer personer fra Somalia, Nigeria og Mali. Blant dem er det gravide kvinner, barn og babyer.

Politiet skal identifisere migrantene før de overflyttes til mottak.

Proactiva Open Arms opererer i farvannene mellom Libya og Sør-Europa, der de hjelper migranter som har kommet i vanskeligheter på vei fra Nord-Afrika.

annonse

Spanias statsminister Pedro Sanchez’ regjering ga lørdag tillatelse til at skipet kan legge til kai i landet etter at både Italia og Malta nektet å ta imot migrantene. Libya, Frankrike og Tunisia ble også spurt, men skal ikke ha svart på forespørselen.

Malta tok imidlertid imot en nyfødt baby og barnets mor med helikopter fra skipet lørdag, mens italienske myndigheter tok imot en 14 år gammel migrant fra skipet som led av en alvorlig hudinfeksjon og som ble satt i land på Lampedusa.

(©NTB)

[email protected]

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon