Illustrasjonsbilde. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
annonse

Professor Inger Marie Sunde ved Politihøgskolen mener Norge mangler et synlig og aktivt politi på nett – også på natta og i helgene.

annonse

– Dagens nettpatruljer er i praksis passive nettsider. Folk kan stille spørsmål, og kanskje får de svar neste dag når politikontoret åpner. Men sånn fungerer ikke nettet. Politiet i Norge mangler fortsatt et konsept for åpen og aktiv tilstedeværelse i ulike fora på internett, sier professor Inger Marie Sunde til Stavanger Aftenblad.

annonse

En mann i 20-årene er siktet for å ha drept en annen mann i Sandnes lille julaften. På et åpent nettforum fortalte den siktede både før og etter drapet om hva han hadde tenkt å gjøre.

Professoren sier at hun er klar over at politiet har nettpatruljer i enkelte byer, men mener det burde ha eksistert for hele landet og at politiet er til stede også på natta og i helgene.

Sunde sier imidlertid at det ville ha vært vanskelig også for et aktivt nettpoliti å oppdage den halvannen time lange dialogen den siktede hadde på det engelskspråklige nettforumet i forkant av drapet i Sandnes.

annonse
annonse

Seksjonssjef Harald Bøhler i Politidirektoratets fagavdeling erkjenner overfor Aftenbladet at politiet ikke har klart å holde følge. Han sier at samtlige tolv politidistrikt er i ferd med å etablere nettpatruljer for å styrke tilstedeværelsen på nett for å forebygge og etterforske kriminalitet.

(©NTB)

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.