Illustrasjonsbilde. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Del

Professor Inger Marie Sunde ved Politihøgskolen mener Norge mangler et synlig og aktivt politi på nett – også på natta og i helgene.

annonse

– Dagens nettpatruljer er i praksis passive nettsider. Folk kan stille spørsmål, og kanskje får de svar neste dag når politikontoret åpner. Men sånn fungerer ikke nettet. Politiet i Norge mangler fortsatt et konsept for åpen og aktiv tilstedeværelse i ulike fora på internett, sier professor Inger Marie Sunde til Stavanger Aftenblad.

En mann i 20-årene er siktet for å ha drept en annen mann i Sandnes lille julaften. På et åpent nettforum fortalte den siktede både før og etter drapet om hva han hadde tenkt å gjøre.

Professoren sier at hun er klar over at politiet har nettpatruljer i enkelte byer, men mener det burde ha eksistert for hele landet og at politiet er til stede også på natta og i helgene.

annonse

Ønsker du å bidra til å holde Resett gående?

Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Husk at du også hjelper Resett når du kjøper fra våre annonsører

Sunde sier imidlertid at det ville ha vært vanskelig også for et aktivt nettpoliti å oppdage den halvannen time lange dialogen den siktede hadde på det engelskspråklige nettforumet i forkant av drapet i Sandnes.

Seksjonssjef Harald Bøhler i Politidirektoratets fagavdeling erkjenner overfor Aftenbladet at politiet ikke har klart å holde følge. Han sier at samtlige tolv politidistrikt er i ferd med å etablere nettpatruljer for å styrke tilstedeværelsen på nett for å forebygge og etterforske kriminalitet.

(©NTB)

annonse
Ønsker du å bidra til å holde Resett gående? Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Husk at du også hjelper Resett når du kjøper fra våre annonsører