Illustrasjonsfoto: Berit Roald / NTB scanpix
annonse
annonse

Mannen i 30-årene som er siktet for å ha drept kona si i Sarpsborg, er varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud. Han nekter straffskyld.

Det opplyser siktedes forsvarer Reidar Steinsvik til NTB lørdag ettermiddag.

– Han samtykker ikke varetektsfengslingen og tok betenkningstid. I forbindelse med fengslingsmøtet erkjente han heller ikke straffskyld. Jeg ønsker ikke kommentere hvorfor, sier advokaten.

annonse

Han forteller at hans klient beskriver sin helsetilstand som svært dårlig.

Den drapssiktede mannen hadde ennå ikke forklart seg til politiet da han lørdag ble varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud i Halden tingrett. Etter fengslingsmøtet ble han kjørt videre til politihuset på Grålum for å gjøre et nytt forsøk.

Løpende dialog

Politiadvokat Mohsen Latif opplyser imidlertid til NTB at dette ikke lot seg gjøre.

– Vi er i løpende dialog med forsvarer, men så langt har ikke siktede blitt avhørt. Vi vurderer også fortløpende å få gjennomført tilrettelagte avhør av barna, forteller han.

annonse

Latif ønsker ikke si noe om hendelsesforløpet og ønsker ikke spekulere i hva som er motivet bak hendelsen. Han forteller at politiet jobber gjennom helga med full styrke for å få kartlagt hva som er skjedd og bakgrunn.

– Jeg har notert at flere medier har skrevet om drapsvåpenet, jeg ønsker verken å avkrefte eller bekrefte hva som ble brukt som våpen.

Siktet for konedrap

Det var ved 10-tiden fredag formiddag at politiet ble varslet om en alvorlig hendelse i en bolig i Sarpsborg.

Da de ankom stedet, fant de en kvinne hardt skadd. Hun ble erklært død på stedet kort tid etter. Ektemannen ble pågrepet på åstedet uten dramatikk, og senere siktet for drap.

Politiet har så langt ikke kommet med bekreftede opplysninger om hvorvidt det ble brukt noe våpen i forbindelse med drapet, og de har heller ikke sagt noe om hvorvidt det eventuelle drapsvåpenet er beslaglagt.

annonse
Var tiltalt

Da drapet i Sarpsborg fant sted, var den siktede mannen allerede tiltalt for uaktsomt drap på sin fire måneder gamle sønn, som ble funnet død i en badebalje i samme by 16. februar i 2017.

Da han ble pågrepet fredag hadde mannen i 30-årene ennå ikke blitt forkynt tiltalen, har mannens forsvarer Reidar Steinsvik opplyst til NRK.

Siktede ble i 2017 varetektsfengslet, og mottok ifølge NRK psykiatrisk hjelp mens han satt inne. I en kjennelse fra Sarpsborg tingrett i mars 2017, som rikskringkasteren viser til, kommer det fram at mannen hadde helsemessige utfordringer etter å ha flyktet fra Syria, samt etableringen i Norge og dødsfallet til sønnen.

Verken mannen eller den drepte ektefellen er norske statsborgere. Kvinnen hadde fått midlertidig opphold i Norge, etter å ha fått vedtak om utvisning.

– Barna ble vitner

Politiet har bekreftet at parets to mindreårige barn var i huset da politiet ankom stedet hvor moren deres ble drept. De ble overlatt til barnevernet etter hendelsen.

Ifølge VG skulle det også foregå tilrettelagte avhør av de to barna i løpet av lørdagen. Avhøret skulle etter planen finne sted i Moss.

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon