Toys R Us på Alna Senter på Alnabru. Foto: Berit Roald / NTB scanpix.
annonse

Toys R S Norge sier at deres drift ikke rammes av konkursmeldingen i morselskapet. En av deres egne ansatte sier de ikke vet hvor lenge butikken vil være åpen.

annonse
annonse

Ifølge Nettavisen skriver Toys R Us Norge på Facebook at konkursmeldingen fra morselskapet Top-Toy rammet leketøysbutikken i Sverige og Danmark, men ikke i Norge. BR Leker, som også eies av Top-Toy, har en identisk melding ute på sin Facebook-side.

annonse

– Som det ser ut nå så skal vi fortsette som normalt, skriver både Toys R Us Norge og BR Leker i svar på spørsmål fra sine kunder.

Samtidig strømmer mange til Toys R Us-butikkene i Bergen for å bytte leker som følge av konkursmeldingen, skriver Bergensavisen. En av butikkens egne ansatte, som ikke vil navngis, sier de ikke har fått noe informasjon.

annonse
annonse

– Det er ikke det at vi ikke vil si noe, men vi kan rett og slett ikke for vi har omtrent ikke fått noe informasjon. Vi vet ikke hvor lenge butikken kommer til å være åpen eller om den eventuelt vil starte opp igjen senere, sier den ansatte.

Top-Toy har ikke svart på henvendelser fra verken Nettavisen eller NTB, og har ikke bekreftet Facebook-meldingene til Toys R Us Norge og BR Leker.

I en pressemelding på Top-Toys hjemmesider som ble publisert fredag, meldte selskapet av leketøyskjedene BR og Toys R Us sine nordiske avdelinger var erklært konkurs. En eventuell konkurs i Norge vil bety at rundt 300 ansatte mister jobben. Men i en senere melding sto det at Top-Toys A/S er konkurs i Danmark, Sverige og Finland. De norske butikken er ikke omtalt der.

Top-Toy erklærte seg konkurs etter å ha blitt rammet av økt digitalisering, flere konkurrenter og endrede lekevaner hos barn, ifølge selskapet selv.

(©NTB)

[email protected]

Google har blokkert alle annonser på Resett
Vi trenger din hjelp for å overleve

Støtt oss ved å tegne medlemskap her
Betal til kontonummer 1503.94.12826 eller
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
PayPal Logo

Du kan støtte Resett på Vipps nummer 124526

Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.