Angela Merkel (Photo via AP)
Del saken
 • 299
 •  
 •  
 •  
 •  

Hver tredje tysker ønsker at regjeringssjef Angela Merkel blir erstattet før perioden hennes utløper i 2021, viser meningsmåling.

38 prosent vil ha ny regjeringssjef før Merkel er ferdig med sin periode, ifølge målingen som YouGov har gjennomført for DPA.

43 prosent mener hun bør stå løpet ut inntil neste valg som skal holdes om litt under tre år. 18 prosent har ikke gjort seg opp noen mening om saken.

Merkel overlot roret som partileder for det kristenkonservative partiet CDU til generalsekretær Annegret Kramp-Karrenbauer i begynnelsen av desember. Merkel sa da at hun ønsker å fortsatt være regjeringssjef ut den nåværende perioden, fram til valget i 2021.

Så lenge regjeringskoalisjonen mellom CDU, dets konservative bayerske søsterparti CSU og sosialdemokratene (SPD) fortsetter, er det regnet som nærmest umulig at Merkel kan bli erstattet som regjeringssjef, ettersom SPD ikke har mulighet til å velge ny regjeringssjef.

Kun i et tilfelle der det oppstår endringer i koalisjonen, for eksempel ved at SPD trer ut av regjeringen, vil det være mulig å erstatte Merkel. Det samme vil være mulig også kun ved nyvalg som følge av å tape mistillitsforslag i Forbundsdagen.

(©NTB)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 299
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]