Angela Merkel (Photo via AP)

Hver tredje tysker ønsker at regjeringssjef Angela Merkel blir erstattet før perioden hennes utløper i 2021, viser meningsmåling.

annonse

38 prosent vil ha ny regjeringssjef før Merkel er ferdig med sin periode, ifølge målingen som YouGov har gjennomført for DPA.

annonse

43 prosent mener hun bør stå løpet ut inntil neste valg som skal holdes om litt under tre år. 18 prosent har ikke gjort seg opp noen mening om saken.

Merkel overlot roret som partileder for det kristenkonservative partiet CDU til generalsekretær Annegret Kramp-Karrenbauer i begynnelsen av desember. Merkel sa da at hun ønsker å fortsatt være regjeringssjef ut den nåværende perioden, fram til valget i 2021.

Så lenge regjeringskoalisjonen mellom CDU, dets konservative bayerske søsterparti CSU og sosialdemokratene (SPD) fortsetter, er det regnet som nærmest umulig at Merkel kan bli erstattet som regjeringssjef, ettersom SPD ikke har mulighet til å velge ny regjeringssjef.

annonse
annonse

Kun i et tilfelle der det oppstår endringer i koalisjonen, for eksempel ved at SPD trer ut av regjeringen, vil det være mulig å erstatte Merkel. Det samme vil være mulig også kun ved nyvalg som følge av å tape mistillitsforslag i Forbundsdagen.

(©NTB)

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett-medlemskap finner du ved å trykke her.