Aleksander Aamodt Kilde kjørte inn til 3.-plass i super-G i Bormio. Foto: Alessandro Trovati / AP / NTB scanpix

Aleksander Aamodt Kilde tok en oppløftende 3.-plass i lørdagens verdenscuprenn i super-G i Bormio. Italieneren Dominik Paris vant på hjemmebane.

annonse

Paris vant også fredagens utforrenn samme sted. I super-G tok han en knepen seier, bare ett hundredels sekund foran østerrikeren Matthias Mayer.

Kilde på 3.-plassen ble slått med 46 hundredeler. Han kjørte nok en gang best av de norske alpinistene.

For to uker siden tok Kilde sin tredje verdenscupseier i karrieren da han gikk til topps i utfor i Val Gardena.

Svindal skuffet

Nest best av nordmennene lørdag var Adrian Smiseth Sejersted. Han lå på 7.-plass idet de 47 beste alpinistene hadde vært i aksjon.

– Jeg er veldig fornøyd med min runde. Jeg gjorde ingen store feil, men det går alltid an å kjøre litt fortere her og der, oppsummerte Sejersted overfor NTB.

Veteranen Aksel Lund Svindal fikk det ikke til å stemme i de italienske alpene. Han havnet 1,79 sekunder bak Paris på 17.-plass.

– I dag er jeg ordentlig skuffa. Jeg har for mye respekt, tror jeg. Dette er forhold jeg ikke er så vant til, og jeg konsentrerer meg for mye om å få grep, og for lite om å få fart på skiene, sa Svindal.

Frustrert Jansrud

Kjetil Jansrud fikk også trøbbel under svært isete forhold i Bormio. Han satset hardt fra startnummer 15, men gjorde en bommert ganske tidlig i løypa og kjørte ut. Han var illsint og brølte banneord da han misset på den ene porten.

– Jeg klarer ikke å håndtere is. Det har alltid vært min svake side, men her er det ekstremt urolig og isete samtidig, og den kombinasjonen sliter jeg åpenbart veldig med å håndtere. Jeg klarer ikke å være den «smoothe», myke skikjøreren jeg pleier å være. Det er frustrerende, sa Jansrud til NTB.

Han håper trenden fra førjulsdelen av sesongen snur etter nyttår.

– Med en sterk januar og februar er dette glemt. Det er da de viktige rennene kommer. I de andre sesongene har jeg vært sterk i starten og svakere på slutten. Jeg håper det er motsatt nå.

Også Stian Saugestad kjørte ut. Rasmus Windingstad klarte derimot å holde seg på beina og kjørte inn til en foreløpig 23.-plass.

(©NTB)

[email protected]

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.