Migranter i Middelhavet. Foto: Libyan Coast Guard via AP
Del

Politiske ledere i flere afrikanske land uttrykker forbauselse over Europas migrasjonspolitikk. De oppfordrer om å slutte å ønske migranter velkommen, og å stenge grensene. Dette konstaterte nylig Østerrikes forbundskansler Sebastian Kurz, etter å ha vært i Afrika.

Ifølge de afrikanske lederne er det problematisk at flere unge afrikanere lokkes til Europa, i stedet for å bli i sine hjemland og være en del av kontinentets utvikling.

Fredag rapporterte Bild at den østerrikske kansleren Sebastian Kurz har reist i Afrika, og at han erfarer at afrikanske ledere stiller seg uforstående til mange europeiske lands radikale migrasjonspolitikk. Flere har påpekt at denne politikken kun motiverer unge mennesker til å bryte med sine egne hjemland og søke en bedre materiell levestandard i andre land.

Etiopias president Zahle-Work Zewde har forklart Bild at Afrika ikke har råd til å miste sine unge, og at disse i stedet må bli i Afrika og være en del av utviklingen mot en rikere fremtid for kontinentet. Hun anser at folkevandringene fra Afrika til Europa er problematiske, og at de kun gagner menneskesmuglere. Videre påpeker hun at man må se forskjellen på reelle flyktninger og migranter.

annonse

Ønsker du å bidra til å holde Resett gående?

Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Husk at du også hjelper Resett når du kjøper fra våre annonsører

Zewde ser at Etiopia er inne i en tid med positiv utvikling, og vil forbedre innbyggernes levestandard. Eller frykter hun at enda flere vil forsøke å migrere til Europa. Mange afrikanere har dessuten en helt feil oppfatning av om hva et liv i Europa innebærer.

Zahle-Work Zewde er Etiopias første kvinnelige president.


Del