Toblach, Italia 20181229. Maiken Caspersen Falla under lørdagens prolog i Tour de ski. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
annonse

Norsk kvinnelangrenn sliter på sprintsiden. Når Maiken Caspersen Falla ikke lykkes, blir det synlig hvor dårlig situasjon er.

annonse
annonse

Ingen norske jenter kom til lørdagens sprintfinale i Toblach. Der herjet svenskene, og Stina Nilsson vant akkurat som hun ville.

annonse

Falla har kjempet med Nilsson de siste sesongene, men har så langt i vinter ikke vært i stand til å gi henne den samme motstanden.

– Jeg hadde trengt denne finaleplassen, erkjente Falla etterpå.

annonse

Ønsker du å bidra til å holde Resett gående?

Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Som så ofte før denne sesongen måtte hun svare på hvorfor de norske jentene henger etter i sprintløypa.

– Det har vært dårlig i sprint på damesiden de siste årene. Når jeg ikke kommer til finalen, så blir det veldig synlig.

Ikke lett å snu

– Er sprint nedprioritert?

– Jeg føler ikke at sprint er nedprioritert. Vi har jobbet mer mot sprint i det siste året enn før, men du får ikke snudd det så fort. Jeg tror kanskje at vi har trent litt sånn at vi har trent mye mengde og inn mot distanse, og da forsvinner sprintgenene samtidig som vi gradvis er blitt et eldre lag. Du blir ikke raskere med årene, og det er bra at vi får inn noen nye jenter som kan heve nivået på hurtighets- og sprinttrening.

Falle tror også at distanserenn har større status enn sprintlangrenn.

– Det har ført til at mange har trent mest distanse. Det er slik at du blir god på det du trener på. Det handler om prioritering. Jeg har trent mindre på distanse og har ikke blitt så god på det.

Øvelse gjør mester

Ingvild Flugstad Østberg er selv en av dem som er blitt merkbart svakere i sprint de siste årene. Hun har ofte måttet svare på hvorfor.

– Det er det samme kjedelige svaret. Du blir god på det du øver på. Vi har øvd på det, men du må prioritere det hardt nok. Vi er ikke mange nok på laget som er villig til å prioritere kun sprint, inkludert meg selv. Jeg har ikke prioritert sprint foran distanse, det er heller motsatt. Jeg tror at jeg har det i meg, men jeg er ikke skarp nok. Vi får håpe at Kristine Stavås Skistad og noen andre kan komme utenfra og heve det litt.

(©NTB)

[email protected]

Google har blokkert alle annonser på Resett
Vi trenger din hjelp for å overleve

Støtt oss ved å tegne medlemskap her
Betal til kontonummer 1503.94.12826 eller
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
PayPal Logo

Du kan støtte Resett på Vipps nummer 124526

Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.