Ingvild Flugstad Østberg. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Ingvild Flugstad Østberg øynet etappeseier, men kom akkurat til kort i duellen med Natalia Neprjajeva. Russeren vant og gikk inn til Tour de Ski-ledelse.

annonse

Gjøvik-jenta var 0,3 sekund unna sin tolvte i verdenscupen, men fortsatt er hennes siste triumf fra Oberstdorf-fellesstarten under fjorårets tour.

annonse
annonse

Østberg har i vinter vært klart best i fri teknikk av samtlige løpere som går Tour de Ski. Likevel overrasket Neprjajeva og gikk inn til seier med nesten minst mulig margin.

Det ble to russere på pallen søndag. Anastasia Sedova tok tredjeplassen.

Fra lederstolen fulgte Østberg spent med på løpene til Krista Pärmäkoski og Neprjajeva. Spesielt sistnevnte var en reell trussel. Russeren ledet ved alle mellomtider fra 2,1 og 8 kilometer, men luken til Østberg ble stadig mindre.

Med to kilometer igjen ledet Neprjajeva med et halvt sekund. I mål var avstanden nede i 0,3.

Østberg startet distanserennet 54 sekunder bak sprintspesialisten Stina Nilsson. Lørdag ble hun nummer 16 i Tour de Ski-åpningen. Neprjajeva er ny sammenlagtleder.

Heidi Weng har i vinter vært langt unna god gammel form, men lørdag viste hun klar framgang. 27-åringen var nest best av de norske og krysset målstreken 21,2 sekunder bak vinnertiden. Weng har vunnet Tour de Ski de to siste årene, og forrige sesong vant hun også verdenscupen sammenlagt.

Det var første gang i vinter at et distanserenn i verdenscupen ikke ble vunnet av Therese Johaug. Skidronningen fra Dalsbygda valgte å droppe touren for å være i best mulig form til Seefeld-VM i februar.

Heller ikke OL-mester Ragnhild Haga er med på langrennsfesten i Mellom-Europa.

(©NTB)

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett-medlemskap finner du ved å trykke her.