Migranter ankommer europeisk farvann i skjøre farkoster og blir plukket opp av skip fra frivillige organisasjoner. Bildet viser migranter som venter på å bli tatt om bord i det spanske skipet Proactiva Open Arms etter å ha lagt ut fra Libya i februar i fjor i en overfylt gummibåt. Foto: AP / NTB scanpix
annonse

Myndighetene på Malta har tatt i land 180 migranter fra to båter som var i havsnød grunnet dårlig vær over Middelhavet.

annonse

En patruljebåt fra marinen plukket opp 28 migranter fra en gummibåt om lag 130 kilometer sørvest for Malta. Deretter plukket patruljebåten opp 152 migranter fra en trebåt sør for Malta, opplyste hæren mandag.

annonse

Aksjonen fant sted dagen etter at Malta tok i land 69 migranter fra en trebåt som var i havsnød sørvest for landet.

Samtidig har myndighetene på Malta sagt nei til å gi tillatelse til at skipet Sea-Watch 3, som seiler under nederlandsk flagg og som drives av organisasjonen Sea-Watch, får sette i land 32 migranter som skipet plukket opp fra fartøy i Middelhavet 22. desember.

Skipet Professor Albrecht Penck, som seiler under tysk flagg og drives av organisasjonen Sea-Eye, plukket lørdag opp 17 migranter fra Vest-Afrika utenfor Libyas farvann. Skipet seiler i likhet med Sea-Watch 3 rundt i havområdet nær Malta i håp om å få grønt lys til å sette migrantene i land.

annonse
annonse

FNs høykommissær for flyktninger (UNHCR) understreker behovet for en avgjørelse og viser til at det er varslet dårlig vær de kommende dagene. Tiden står på spill og de til sammen 49 migrantene må settes i land et sted. Deretter kan man forhandle om hvor de skal sendes videre, foreslår Vincent Cochetel, UNHCRs spesialutsending for middelhavsregionen.

Italia, Spania og Nederland har også sagt nei til å ta imot Sea Watch 3-migrantene.

(©NTB)

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.