Illustrasjonsfoto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
annonse
annonse

Mannen i 40-årene som er siktet for promillekjøring og grov kroppsskade etter en biljakt utenfor Molde natt til søndag, er varetektsfengslet i fire uker.

Kjennelsen er i tråd med begjæringen fra politiet.

Den siktede mannen som er hjemmehørende i Rogaland, erkjente seg skyldig i deler av siktelsen da han møtte i Romsdal tingrett nyttårsaften, skriver Romsdals Budstikke.

annonse

Han forklarte i retten at han kun husket begynnelsen av hendelsen han er siktet for, og at han ikke hadde intensjoner om å skade politifolk.

Politiet trakk våpen og skjøt mot karosseriet på bilen for å stoppe den etter at mannen nektet å stanse og kjørte bilen sin mot flere politifolk utenfor Molde.

– Situasjonen på Nesjestranda ble oppfattet som livstruende, sa politiinspektør Yngve Skovly i Møre og Romsdal politidistrikt, til Romsdals Budstikke søndag.

– Det sitter meget langt inne for politiet å avfyre skudd. Situasjonen skal være meget alvorlig før det skjer, sier han.

annonse

Mannen ble pågrepet på fylkesvei 64 ved Vikbukta mellom Bergsvik og Sølsnes, ikke langt fra Nesjestranda ved 3.30-tiden natt til søndag etter en politijakt som hadde vart i 45 minutter.

Mannen ba om å bli løslatt av hensyn til familien, men Romsdal tingrett kom til at fengsling i fire uker ikke vil være et uforholdsmessig inngrep, og at siktedes helse- og familiære situasjon ikke er nok til løslatelse, med tanke på sakens alvorlige karakter.

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon