Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
annonse
annonse

Sommeren 1940 kommenterte den svenske kongen Norges fall tørt som «det var et eksperiment». 

Vi klarte bare å forfekte vår uavhengighet i knapt 35 år, og feilet.  De svenske unionistene fikk sine syn bekreftet, Norge var ikke i stand til å stå på egne ben!

Det virker som om dette synet også deles av en rekke Stortingspolitikere med Støre og Lysbakken i spissen. Saken om migrasjonsavtalen som Norge nylig signerte i Marrakesh blir ikke behandlet i Stortinget med den begrunnelse at Frp og regjeringen har sovet i timen.  Saken skulle ha vært presentert for Stortinget mye før og Frp skulle ha behandlet saken internt i partiet, også for lenge siden.

annonse

Der har Lysbakken et poeng, men han mister helt troverdighet når han bruker disse argumenter for å avfeie saken som for ubetydelig for Stortinget. Tragedien for Norge er at også Sp nå slutter seg til disse teppeløfterne som Lysbakken hører til.

Gjeldsvik i Sp påpekte nettopp behovet for en behandling av saken i Stortinget, men når det kom til stykket så har han lagt seg flat for Lysbakkens og antagelig også Støres ønske om å bruke saken for å påføre regjeringen enda et nederlag.

I stedet for å ta ansvaret og instruere regjeringen i denne sak så lar heller Stortinget saken gå forbi  uten relevant kritikk selv om det internasjonalt har kommet mye kritikk mot avtalen.

annonse

Selv Danmark har reservert seg mot avtalen, og fremtredende franske militære har sendt Macron et brev der de ber Frankrike ikke slutte seg til avtalen. Det er ikke nødvendig å nevne land som Ungarn og Polen, eller USA for de er jo «reaksjonære», men felles for kritikken er at de ikke ønsker å gi fra seg suverenitet. Men vi ønsker dette så sterkt at vi er villige til å spille med Norges skjebne, som Nygaardsvold og Koht gjorde i 1940!

Ja, Lysbakken forsøkte å latterliggjøre Frp med å henvise til at Norge kan gå til krig uten godkjenning fra Stortinget. Ja, det har han rett i, men er dette demokratisk, absolutt ikke! Er det hans deltagelse i beslutningen i å bombe Libya han tenker på? Antagelig er det det, for Norge gikk der til krig mot et land som ikke hadde gjort oss noe, ei heller hadde erklært krig mot noe NATO land så artikkel 5 kunne ikke brukes som påskudd.

Nei, du har blod på hendene Lysbakken, du Stoltenberg og Støre. Denne beslutning var fascistisk i sitt vesen da den ble besluttet over hodene på Stortingets representanter, og du klarer nå å forsvare dette «eventyret» med sinne fra Stortingets talerstol!

Du har ingen substans i din sak, og derfor brukte du også så store ord som du nå gjorde fra Stortingets talerstol. Du kan din Goebbels, ser jeg!

Denne saken føyer seg inn i rekken av vedtak som gradvis eroderer bort vår nasjonale selvstendighet og uavhengighet, ikke bare overfor EU som ACER saken, men nå også overfor en NGO ledet av FN.

På Stortinget sitter der bare to partier som har potensiale til å ta kampen opp mot denne utviklingen, nemlig Frp og SP, men begge partiene er bundet av sine større samarbeidspartier henholdsvis Høyre og Ap. For Frp så vi dette som kun en dissens mot avtalen, for Sp ser vi det nå som et knefall for Lysbakkens og Aps ønske om å påføre regjeringen kun et nederlag, ikke rydde opp i den feilen som har vært gjort.

Vi er i ferd med å gjøre parallelle feil som de som ble gjort i 1940. Mange velgere ser nå dette, men de reagerer med å stemme på sofapartiet. Dette vil dessverre styrke menn som Lysbakken og Støre i deres utrettelige kamp for å avvikle Norge som uavhengig stat. Ikke svekke dem som mange «Sofapartister» tror.

Jeg kan ikke annet enn å oppfordre kritiske velgerne til aktivt å gå inn i ett av disse to partier for å styrke den uavhengige profil de begge har slik at de kan stå opp mot de større koalisjonene med rak rygg, og ikke minst på egne bein!

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon