Erna Solberg får kritikk etter VG-innlegg. Foto: NTB scanpix.
annonse
annonse

Erna Solbergs nyttårsinnlegg i norges største avis som handler om terrordrap og radikalisering, blir ikke godt mottatt av leserne. 

17.desember ble norske Maren Ueland og hennes danske venninne Louisa Jespersen funnet drept i Atlasfjellene i Marokko. Drapene ble utført av terrorister som hadde sverget trosskap til terrororganisasjonen IS.

Statsminister Erna Solberg kalte terrorhandlingen mot de skandinaviske jentene for «brutalt og meningsløst» kort tid etter nyheten ble kjent, men har siden den gang vært stille.

annonse

Etter massiv kritikk fra blant annet Resetts meningsbidragere, har hun valgt å skrive et innlegg i landets største avis VG.

– Før jul ble Norge på nytt rammet av terror. Familie og venner sitter igjen i dyp sorg. En sorg vi deler, skriver hun og forsikrer kampen mot terror skal fortsette i året som kommer.

– Inn i det nye året må vi ha med oss at terror og voldelig ekstremisme fortsatt må forebygges i mange år fremover. Både hjemme og i utlandet. De mest ytterliggående må bekjempes med alle midler. Samtidig må vi begrense rekrutteringen så mye som mulig, mener Solberg.

annonse

Feilslått politikk

Men i kommentarfeltet viser nordmenn ingen nåde. Statsministeren blir blant annet kalt en løgner og en som ikke tør å kritisere islam.

– Kan vi ikke bare si det som det er, slutte og gå rundt grøten. Det er ISLAM som er problemet, ikke vi «muslimer» eller innvandrere. Vi er muslimer på samme måte som dere nordmenn kaller dere kristne. Forskjellen mellom oss og dere er at hvis vi velger å forlate religionen vår helt, så risikerer vi å miste venner og familie. Jeg velger heller den idiotiske trosretningen enn ensomheten, men jeg tror ikke på den. Vi må slutte å fokusere på ordet muslim, og heller fokusere på de som går i moskeen flere ganger i uken, de som ikke spiser gris, eller de som tildekker barn og kone, faktisk også de som blir tildekket. Dette er tvangstanker, mentale lidelser, og dessverre er det sånn at det finnes mye av dette i Midtøsten, skriver en person.

– Komplett kunnskapsløshet, eller løgn og fornekrelser fra Erna, mener en annen.

Flere er også lei av politikerne ikke har gjort nok for å forhindre at muslimer blir radikalisert i Norge.

– Som vanlig; en haug med babbel! HVOR radikaliseres muslimer i Norge? HVEM radikaliserer dem? Begge deler har vi svaret på; Moskeene og ledertypene der, raser en person i kommentarfeltet.

annonse

Debatten fortsetter på sosiale medier etter terrorhandlingen i Marokko. Flere er sinte og frustrert på norske politikere som de mener ikke gjør nok for å bekjempe islamsk terrorisme.

Christian Tybring-Gjedde fra Fremskrittspartiet er en av få politikere som har skrevet om terrordrapene på sin egen Facebook-side. Også han retter kritikk mot Høyre og statsminister Solberg etter innlegget i VG.

– Jada. Statsministeren ramser opp en rekke forhold det er umulig å være uenig i. Men samtidig er det en nervøs uvilje til å ta tak i den åpenbare og grunnleggende utfordringen. Religionen og ideologien islam. Det blir for ubehagelig. Det vil være en gigantisk innrømmelse av feilslått politikk gjennom alle år, skriver Gjedde.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon