Skjermbilde fra france24.com
annonse

En av Frankrikes aller største aviser Le Monde lagde en forside med president Macron som Hitler. Det møtte store protester og avisen måtte krype til korset og beklage.

annonse

Men de hevder å ha blitt misforstått. Det var ikke meningen at man skulle tenke på Hitler når man så på forsiden av avisens lørdagsbilag, hevder de.

annonse
Skjermbilde fra RT.com

Bildebruken var visstnok ment som et stikk mot president Macron i forbindelse med «de gule vestene». Men reaksjonene slo feil vei, det var ikke presidenten som satte sinnet i kok. Det var forsidens forsøk på å fremstille ham som Hitler, med et arisk steinansikt og gotiske bokstaver.

Le Mondes redaktør Luc Bronner legger seg langflat, men understreker at leserne misforstår. 

– Vi beklager til de som har blitt sjokkert, men det var ikke slik tenkt. Fargene og designen var hentet fra Russland etter deres revolusjon, de brukte også rødt og svart og formen er inspirert av en designer som Le Monde har brukt før, sier han.

annonse
annonse

 

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.