Skjermbilde fra france24.com
Del saken
 • 39
 •  
 •  
 •  
 •  

En av Frankrikes aller største aviser Le Monde lagde en forside med president Macron som Hitler. Det møtte store protester og avisen måtte krype til korset og beklage.

Men de hevder å ha blitt misforstått. Det var ikke meningen at man skulle tenke på Hitler når man så på forsiden av avisens lørdagsbilag, hevder de.

Skjermbilde fra RT.com

Bildebruken var visstnok ment som et stikk mot president Macron i forbindelse med «de gule vestene». Men reaksjonene slo feil vei, det var ikke presidenten som satte sinnet i kok. Det var forsidens forsøk på å fremstille ham som Hitler, med et arisk steinansikt og gotiske bokstaver.

Le Mondes redaktør Luc Bronner legger seg langflat, men understreker at leserne misforstår. 

– Vi beklager til de som har blitt sjokkert, men det var ikke slik tenkt. Fargene og designen var hentet fra Russland etter deres revolusjon, de brukte også rødt og svart og formen er inspirert av en designer som Le Monde har brukt før, sier han.

 

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 39
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]