Foto: Terje Bendiksby / Scanpix
annonse

Bjørn Nistad mener Resetts redaktør ikke bør lede Ytringsfrihetsforbundet, som han antyder kan bli en surreorganisasjon. Men nettopp derfor bør Lurås lede YFO. Demokratiet er en treg myr å gå gjennom hvis du vil ha noe gjort.

Er det ikke derfor politikere konspirerer i lobbyen? Systemet er så tungrodd at ren idealisme ikke fungerer. Hvorfor skulle ikke Resett spille på lag med dem som faktisk vil melde seg inn på ideens vilkår?

Om Helge Lurås, Shurika Hansen og resten av styret ikke etterlever det de innmeldte i bunn og grunn ønsker seg – et organ for en neglisjert gruppe tenkende på tvers av politiske linjer – så vil de sterke stemmene bare melde seg ut. Så enkelt er det. Og den type neglisjerte tanker det er snakk om har Resett dokumentert i godt over et år.

annonse

Vi vet hvem Resett er. Det er MSM og venstrevridde som ikke vet hvem nettavisen er.
Man skal ikke tukle for mye med oppdragelsen av en baby. Vis den frem og åpne dørene til besøk, men ikke send den rundt til låns i nabolaget. Når barnet er modnere, vil det selv søke selskap.

Og om selskap à la det Nistad antyder kommer på døren, så er det bare å gi informasjon om bussen til Gardermoen og deler av verden hvor deres «ytringsfrihet» er ønsket velkommen. YFO bør ikke kuppes av islamister og venstreekstreme. Det er aksen Lurås/Hansen en forsikring om.

Men så var det navnet da. Det hele kan koke ned til en semantikk som er svært tilpasset twitterhoffet. De liker å ytre seg kort. 144 stavelser er kapasiteten. Ytringsfrihet kan leses på mange måter. Men hvordan hadde en islamist blitt tatt imot i Resetts kommentarfelt? De venstreekstreme som er innom diskuterer ikke sak. De ytrer seg om kloakk og den slags. Gi dem nummeret til en rørlegger!

Ytringsfrihet er ikke noe problem om du er sikker på deg selv. Du kan fornærme mine nærmeste så mye du vil. Jeg kjenner dem, og lukker bare døren når jeg hører at du har begynt på andre runde av den kjedsommelige tiraden. Du kan fornærme meg òg. Men det er meningsløst. Ingen vet bedre om mine mørke og dårlige sider enn jeg selv. I høyden kan du ramme meg i skulderen. Dolken i hjertet er det bare jeg som kan sette.

Det er venstresiden og islamister som er så usikre på seg selv at de må følge Gerhardsens Tillitsmannen, Maos lille røde, eller koranen. Jo mindre ord, møter og byråkrati, desto bedre! Effektivitet er nøkkelordet. Man bør være enige i grunnprinsippene i stedet for å bruke tid på å diskutere dem til halvdøde og vasne kopier av den opprinnelige ideen.

Husk at det meste som får stå igjen i historien ikke lages av et tregt demokrati. Hvordan skulle Picasso da ha malt? Skulle Beethoven ha latt alle som kom innom huset hans rable ned en frase i Skjebnesymfonien?

annonse

Så kan det jo hende at det hardkjøret som Lurås gjør nå ikke passer ham i fremtiden. Kanskje presidenten er Nistad eller en annen i en ikke altfor fjern fremtid? Prinsippet er uansett like demokratisk: De som har meldt seg inn er så sterke individualister at de nok melder seg ut om de ikke liker hva som skjer.

Skulle Resett gjøre som den katolske kirke – gå gjennom 1881 og lete etter «individualistiske» navn – deretter melde dem inn i YFO basert på troen om at de var YFOister? Vel, se for deg det balubaet!

Nei, YFO er i de beste hender. La babyen vokse. Vi i «landsbyen» rundt er ikke bitt av bygdedyret. Vi stoler på foreldrene – inntil videre.

Du kan bli medlem i Ytringsfrihetsforbundet her.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.