En gateselger selger forsyninger på et marked i havnebyen Aden. WFP anklager Houthi-opprørerne for å ha stjålet og videresolgt nødhjelp. Illustrasjonsfoto: AP / NTB scanpix
annonse

Houthi-opprørerne i Jemen avviser FNs påstand om å ha stjålet og videresolgt mat som skulle distribueres til sivile, og anklager FN for å ha sendt «råtten mat».

annonse
annonse

– FNs matvareprogram (WFP) var fullt ut ansvarlig for å ha sendt mengder med råtten mat til Jemen, sier Mohammed al-Huthi, som leder bevegelsens revolusjonskomité, til AFP.

annonse

I uttalelser viderebrakt av opprørernes nyhetsbyrå Saba sier han at Jemen nekter å ta imot maten fordi «den bryter med standarder og reguleringer og er ikke egnet for menneskelig konsum».

Huthi sier imidlertid at opprørerne ønsker velkommen en uavhengig gransking av saken. Han ber samtidig WFP legge fram bevis for påstandene, og anklager FN for å være partisk.

annonse

Ønsker du å bidra til å holde Resett gående?

Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

En stor del av matforsyningene som skulle gå til sivile i nød i den opprørskontrollerte hovedstaden Sana, har ikke nådd fram til dem, påpekte Roma-baserte WFP nyttårsaften.

I stedet har det kommet meldinger om at noe av maten har blitt solgt på det svarte markedet i Sana av en opprørskontrollert organisasjon som WFP hadde gitt sin tillit til i arbeidet med å distribuere matforsyningen til folket, het det i uttalelsen. WFP-leder David Beasley oppfordret Houthi-opprørernes ledelse til å ta umiddelbare grep.

– Med mindre det skjer, har vi ikke noe annet valg enn å innstille samarbeidet, sa han.

Den iranskvennlige Houthi-militsen og den saudistøttede regjeringen i Jemen ble under samtaler i Sverige tidligere denne måneden enige om en våpenhvile som trådte i kraft 18. desember. Spenningen er imidlertid stor og partene har mistro til hverandre.

(©NTB)

Google har blokkert alle annonser på Resett
Vi trenger din hjelp for å overleve

Støtt oss ved å tegne medlemskap her
Betal til kontonummer 1503.94.12826 eller
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
PayPal Logo

Du kan støtte Resett på Vipps nummer 124526

Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.