En mann i 50-årene er siktet for drap etter at en kvinne ble funnet død etter en brann i en enebolig i Haugesund natt til tirsdag. Mannen ble pågrepet kort tid etter brannen og etter hvert siktet for drap på kvinnen. Politiet fikk melding om brannen i Bokngata i Haugesund klokken 4.02 natt til første nyttårsdag. Politiet vil ikke kommentere om de mener brannen er påsatt. Brannmannskapene fant etter hvert en død kvinne i huset, og omstendighetene gjør at politiet mener hun er utsatt for en kriminell handling. Kvinnen var alene i eneboligen. Hvilke omstendigheter dette er, ønsker ikke politiet å si noe om. – Mannen er siktet for drap, sa politiadvokat Marte Engesli Lysaker på en pressekonferanse på politihuset i Haugesund klokken 12 tirsdag. Hun bekrefter overfor Stavanger Aftenblad at det er en relasjon mellom den avdøde kvinnen og siktede. Lysaker ønsker ikke å kommentere mulig drapsvåpen eller om kvinnen var død før brannen startet. Ikke identifisert Lysaker sier til Haugesunds Avis at politiet har en klar oppfatning om hvem kvinnen er, men hun er ikke formelt identifisert. – Det pågår nå omfattende taktisk og teknisk etterforskning, blant annet i form av kriminaltekniske undersøkelser. Dette arbeidet vil fortsette utover dagen, opplyste politiadvokat Lysaker i en pressemelding tidligere tirsdag. Boligen fikk store skader i brannen og var overtent ved 5-tiden. Det var sterk vind i området under slokkearbeidet, og flere nabohus ble evakuert som følge av brannen. Ingen andre personer kom til skade. Ikke kjent av politiet Ifølge Lysaker er den siktede mannen ikke kjent for politiet fra tidligere. Mannen er norsk statsborger og har fått oppnevnt advokat Erik Lea som forsvarer. – Vi håper å få til et første avhør i løpet av dagen. Mannen vil bli begjært varetektsfengslet, sier Lysaker. Politiet vil ikke si noe om hvilken relasjon de mener siktede og avdøde hadde. Vitner skal ifølge NRK ha reagert på oppførselen til siktede og varslet politiet da de observerte ham utenfor boligen, samtidig som det brant i huset. Den siktede mannen skal ha forsøkt å komme seg bort fra stedet i Haugesund sentrum, men politiet var raskt på plass.
annonse
annonse

En mann i 50-årene er siktet for drap etter at en kvinne ble funnet død etter en brann i en enebolig i Haugesund natt til tirsdag.

Politiet fikk melding om brannen i Bokngata i Haugesund klokken 4.02 natt til første nyttårsdag. Mannen ble pågrepet kort tid etter brannen og etter hvert siktet for drap på kvinnen.

– Vi håper å få til et første avhør i løpet av dagen. Mannen vil bli begjært varetektsfengslet, sa Marte Engesli Lysaker på en pressekonferanse på politihuset i Haugesund tirsdag.

annonse

Hun bekrefter overfor Stavanger Aftenblad at det er en relasjon mellom den avdøde kvinnen og siktede, uten at hun vil gå inn på hva slags relasjon det var. Lysaker ønsker heller ikke å kommentere mulig drapsvåpen eller om kvinnen var død før brannen startet.

Ikke kjent for politiet

Ifølge Lysaker er den siktede mannen ikke kjent for politiet fra tidligere. Mannen er norsk statsborger og har fått oppnevnt advokat Erik Lea som forsvarer.

Politiadvokaten sier til Haugesunds Avis at politiet har en klar oppfatning om hvem kvinnen er, men hun er ikke formelt identifisert.

annonse

– Det pågår nå omfattende taktisk og teknisk etterforskning, blant annet i form av kriminaltekniske undersøkelser. Dette arbeidet vil fortsette utover dagen, opplyste politiadvokat Lysaker i en pressemelding tidligere tirsdag.

Mistenkelig oppførsel

Boligen fikk store skader i brannen og var overtent ved 5-tiden. Det var sterk vind i området under slokkearbeidet, og flere nabohus ble evakuert som følge av brannen. Ingen andre personer kom til skade.

Brannmannskapene fant etter hvert en død kvinne i huset, og omstendighetene gjør at politiet mener hun er utsatt for en kriminell handling. Kvinnen var alene i eneboligen. Hvilke omstendigheter dette er, ønsker ikke politiet å si noe om. Politiet vil ikke kommentere om de mener brannen er påsatt.

Vitner skal ifølge NRK ha reagert på oppførselen til siktede og varslet politiet da de observerte ham utenfor boligen, samtidig som det brant i huset. Den siktede mannen skal ha forsøkt å komme seg bort fra stedet i Haugesund sentrum, men politiet var raskt på plass.

NTB

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon