Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Ingen av de tre norske finaleløperne klarte å hamle opp med overlegne Stina Nilsson. Ingvild Flugstad Østberg ble firer i Tour de Ski-sprinten i Val Müstair.

annonse

Gjøvik-løperen hadde ingen sjanse mot Nilsson. Den svenske superstjerna tok føringen fra start i finalen og utklasset motstanderne i de sveitsiske løypene. Hun rykket omtrent halvveis i løpet, og ingen hadde noen som helst mulighet til å følge etter.

Mot mål kunne hun ta det med stor ro, og hun gikk over målstreken hele 2,27 sekunder foran Sophie Caldwell. Jessica Diggins tok 3.-plassen.

Østberg ble nummer fire og var 3,54 sekunder bak vinnertiden.

Så vidt bak tetposisjonen

Med det ligger 28-åringen på 2.-plass i sammendraget. Hun er kun 1,1 sekund bak ledende Diggins.

– Jeg er egentlig kjempefornøyd med dagen. Jeg hadde følelsen og beina til å komme på pallen i dag følte jeg, men jeg gjorde jo ikke det, så da er jeg ikke godt nok. Det var min første finale på en stund, så jeg tar i hvert fall med meg det, sa Østberg til TV 2 etter løpet.

Hun fikk med seg 46 bonussekunder i sammendraget og gikk forbi russiske Natalja Neprjajeva, som røk ut i kvartfinalen.

– Semi var det aller viktigste i dag, så klarte jeg å kare meg til finale. En fjerdeplass er bra, sa Østberg.

Maiken Caspersen Falla tok 5.-plassen, mens Lotta Udnes Weng ble nummer seks i den omdiskuterte og krevende sprintløypa.

Mange videre

Selv om det ikke ble noen nordmenn på pallen, var det en solid opptur for de norske kvinnene etter at ingen klarte å ta seg til finalen i Toblach-sprinten lørdag.

I det første semifinaleheatet gikk Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Østberg og Nilsson. Den svenske stjerna gikk styggfort og parkerte konkurrentene. Sophie Caldwell var nærmest, mens Østberg ble firer og gikk videre på tid.

Falla og Lotta Udnes Weng gikk videre fra sitt semifinaleheat, mens tvillingsøsteren Tiril Udnes Weng røk ut.

Weng falt

Heidi Weng har hatt en varierende sesongstart, og tirsdag gikk hun på en liten smell. 27-åringen falt like før slutt i sitt kvartfinaleheat og røk dermed ut. Hun pådro seg smerter i den ene tommelen.

– Jeg får håpe bare at den ikke er brekt, sa hun etterpå.

Hun tror hun stiller til start også i onsdagens 10 kilometer.

– Jeg kommer til å stille selv om den er brekt, ikke tenk på det.

Også for Mari Eide og Kari Øyre Slind ble det stopp i kvartfinalen, mens Anna Svendsen og Silje Øyre Slind røk ut i prologen.

Onsdag går kvinnene 10 kilometer klassisk med fellesstart i Oberstdorf. Dagen etter er nok en 10 kilometer, da med fri teknikk og jaktstart. Touren avsluttes med to etapper i Val di Fiemme, med finalen opp monsterbakken 6. januar.

(©NTB)

[email protected]

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.